≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Alkaraz se mučio, pa upalio motore: Karlitos srušio anonimnog Estonca i krenuo u odbranu titule na Vimbldonu

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podsetimo, on je u prošlogodišnjem finalu savladao Novaka Đokovića

  • 0
Karlos Alkaraz - Mark Lajal Foto: Tanjug / AP

Mladi španski teniser, Karlos Alkaraz uspešno je krenuo u odbrani titule na Vimbldonu, pošto je u prvom kolu uspeo da savlada malo poznatog estonskog tenisera, Marka Lajala iz Estonije za oko dva sata i 15 minuta igre - 3:0 (7:6, 7:5, 6:2)!

Može se reći da Alkaraz uopšte nije tako lako prošao dalje, pošto se mladi Estonac prikazao u sjajnom svetlu britanskoj publici, ali i svetskoj javnosti, uprkos činjenici da je tek na 269. mestu na ATP listi.

Svaki osvojeni gem je Lajal burno slavio, a mogao je vrlo lako da dođe i do jednog seta, posebno prvog u kojem je čak izborio i tajbrejk protiv Karlitosa.

Štaviše, Lajal je tamo imao i brejk prednosti na 2:3, ali je imao tu nesreću da ga odmah i ispusti u narednom gemu, pa se posle toga bez ijedne brejk lopte do kraja seta otišlo u tajbrejk.

Egal u odlučujućem gemu potrajao je negde do njegove polovine, posle čega je usledila serija Karlosa od 4:0 za osvajanje prvog seta.

Međutim, nije se predavao Karlosov rival ni u drugom setu, pošto je nastavio ozbiljno da stavlja na test svaki njegov udarac. I ovoga puta je Lajal bio taj koji je prvi napravio brejk i odmah ga ispustio u narednom gemu, što nekako i ukazuje da i dalje ima određenu tremu i blokadu kada igra na najvećem nivou.

Na kraju, dopustio je Karlosu da mu još jednom uzme servis baš na samom kraju seta i tada je bilo jasno da će Španac biti pobednik ovog meča.

Treći set bio je samo šetnja kroz park za Alkaraza, koji je stigao do dva brejka viška vrlo brzo, poveo sa 4:1 i na kraju prošao dalje u drugo kolo i uspešno započeo odbranu titule na Vimbldonu.

U drugoj rundi, Alkaraza čeka pobednik meča između Aleksa Vukića iz Australije i Sebastijana Ofnera iz Austrije.

(Telegraf.rs)

Video: Tadić pričao o podršci Novaka Đokovića na meču sa Danskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA