Vreme čitanja: oko 1 min.

Bila je 1. igračica sveta, udala se za navijača, a sada je bivša šampionka Vimbldona našla novi posao

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki korak za bivšu špansku teniserku

  • 1
Garbinje Muguruza Printskrin: Instagram/garbimuguruza

Nekadašnja Grend slem šampionka Garbinje Muguruza, pobednica Rolan Garlosa 2016. i Vimblodna 2017. godine, imenovana je za direktoricu VTA turnira koji će se održati u Rijadu početkom novembra!

Muguruza ima 30 godina i zvanično je otišla u penziju u aprilu, s tim što se nije takmičila više od godinu dana pre nego što je javno poručila da je završila sa tenisom.

Svojevremeno je bila jedna od najlepših teniserki sveta, a iza sebe ima neverovatnu priču s obzirom na to da se udala za svog navijača.

Ona je svog sadašnjeg muža Artura Borgesa upoznala 2021. godine na US Openu, kada ju je zaustavio i tražio da se fotografiše sa njim.

- Moj hotel je bio veoma blizu Central parka, a pošto mi je bilo dosadno odlučila sam da izađem i prošetam. Dok sam šetala naišla sam na njega, poželeo mi je sreću na US openu i ja sam odmah pomislila koliko je zgodan. Privuklo me je i to što nije iz sveta tenisa - rekla je Muguruza svojevremeno.

A kada je u pitanju novi posao, bivša prva igračica sveta je poručila:

- Osećam se veoma privilegovanom što mogu da doprinesem budućnosti ovog sjajnog sporta kao direktor turnira VTA finala u Rijadu. Znam koliko je ovaj događaj poseban za naše vrhunske igrače, a takođe sam videla i njegov potencijal da inspiriše zajednice širom sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA