Vreme čitanja: oko 1 min.

Superkompjuter izračunao šanse Novaka Đokovića na Vimbldonu: Nije dobro, dvojica igrača su veći favoriti!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li može do čuda?

  • 1
Novak Đoković, Janik Siner, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev Foto-kolaž: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković je ipak uspeo da oporavi koleno i da zaigra na Vimbldonu, gde je dobio veoma lak žreb, makar na startu, dok će posle tri kola morati već da se uozbilji, a, superkompjuter je izračunao i kakve su šanse da osvoji turnir.

Naime, Novak Đoković je stigao u London nakon Rolan Garosa gde je doživeo povredu kolena, zbog koje je morao da ide na operaciju u Parizu. Bilo je pitanje da li će se oporaviti na vreme, a, čini se kao da jeste.

Ipak, Novak je pokazao na trening mečevima da i te kako može da parira svima, ali to nije bilo dovoljno superkompjutera da ga uvrsti kao najvećeg favorita, iako se nalazi na drugoj poziciji na svetu.

Ispred njega se nalazi Janik Siner na ATP, dok je iza Karlos Alkaraz, međutim, kaže superkompjuter da i Španac ima veće šanse od Novaka.

Prema trenutnoj situaciji, najveći favorit je Janik Siner sa 17 odsto šanse, odmah za njim ide Karlos Alkaraz sa 12, pa Novak Đoković sa devet. Četvrtu poziciju dele Danil Medvedev i Andrej Rubljov sa po četiri odsto.

(Telegraf.rs)

Video: Saradnja UNICEF-a i Novak Đoković Fondacije: Ljubav roditelja nije dovoljna

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mima

    2. jul 2024 | 09:56

    Pa super taj kompjuter je predvideo da će Novak osvojiti Australiju pa ništa, niko ne može da predvidi nešto što zavisi od mnogo faktora, pa ni kompjuter. Tako videćemo ja predviđam da ni Siner ni Alkaraz neće doći ni do finala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA