Vreme čitanja: oko 1 min.

"Najveći favorit za titulu na Rolan Garosu" odustao od Vimbldona: Umesto njega će zaigrati talentovani Francuz

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đovani Mpeči Perikar je imao dosta sreće

  • 0
Đovani Empeši Perikard Foto: DANIEL VAQUERO / Sipa Press / Profimedia

Nasmejali su se svi, a pomalo i začudili kada je pre četiri sedmice Stefanos Cicipas izjavio kako mu je najveći favorit za titulu na Rolan Garosu, ni manje ni više nego Alehandro Davidovič Fokina.

Ta predikcija mu se obila o glavu već u drugom kolu kada je Španac ispao od Kaspera Ruda, doduše posle velike borbe, a ispostavilo se da će Norvežanin dogurati čak do polufinala drugog Grend slema u godini.

Stvari su krenule potpuno nizbrdo za Alehandra Davidoviča Fokinu posle turnira u Parizu, pa je on danas doneo odluku da se povuče i sa Vimbldona!

Kao razlog, navedena je povreda leđa, a zameniće ga pretalentovani francuski teniser i jedan od definitivno najviših na celom ATP turu, Đovani Mpeči Perikar.

Sjajni Mpeči je nedavno uspeo da osvoji titulu u Lionu pre Rolan Garosa, a upada u glavni žreb Vimbldona kao "laki luzer". U poslednjem, trećem kolu kvalifikacija izgubio je od sunarodnika Maksima Žanvijea u četiri seta.

Da stvar bude još bizarnija, da je presek za Vimbldon bio napravljen minulog ponedeljka, Mpeči ne bi ni igrao kvalifikacije, jer je 59. na ATP listi, a ovako je u istima ispao. Ipak je pravda nekako zadovoljena, pa ćemo sjajnog Đovanija ipak gledati na "Ol Ingland Klubu".

Njegov prvi protivnik biće Sebastijan Korda iz SAD.

Od učešća na Vimbldonu odustao je i Sebastijan Kepfer iz Austrije, a njega će zameniti takođe Francuz, Luka van Aš.

(Telegraf.rs)

Video: Tadić pričao o podršci Novaka Đokovića na meču sa Danskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA