Vreme čitanja: oko 2 min.

Alkaraz pričao o Vimbldonu i igranju na travi, pa pomenuo Đokovića: "Gledam snimke Rodžera, Rafe i Novaka..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

Popularni Karlitos održao je konferenciju za medije pred prvo kolo Vimbldona, u kojem će igrati protiv Marka Lajala

  • 0
Aleksander Saša Zverev - Karlos Alkaraz Foto: Tanjug / AP (Thibault Camus)

Bliži se početak novog izdanja Vimbldona, gde će kao i do sada, Novak Đoković biti jedan od favorita za osvajanje prestižnog Grend slema.

Ipak, konkurencija će biti jaka, a jedan od glavnih rivala srpskom teniseru biće mladi Španac, Karlos Alkaraz.

Upravo popularni Karlitos održao je konferenciju za medije pred prvo kolo Vimbldona, u kojem će igrati protiv Marka Lajala.

- Uvek sam govorio da mi je drago da dođem ovde, ali je specijalno sada jer sam šampion. Nadam se da ću imati sličan put kao prošle godine - počeo je Alkaraz, pa nastavio:

- Sve gledamo kao posebno, ali nisam radio ništa posebno da bih se spremio za ovo. Ovaj turnir gledao kao svaki drugi što se tiče pripreme.

Kako posle Kvinsa pristupaš ovom turniru?

- Posle Kvinsa sam imao dosta vremena da vežbam, da se pripremim. Vežbao sam kretnju, da se osećam dobro na travi. Vežbao sam sa dobrim igračima, da vidim gde sam. Mislim da mi je nivo dobar da uđem kako treba u ritam ovog turnira.

Što se promene pdologe tiče...

- Nije normalno menjati podlogu u nedelju dana, ali Olimpijske igre su nešto specijalno, želim da iskusim to! Ići ću tamo, daću sve od sebe za svoju zemlju. Mali period je tu između turnira, razmišljaću o Montrealu i Torontu kasnije, ali ću sto odsto biti na Olimpijskim igrama.

- Shvatio sam da mogu da dostignem maksimum na travi tek u polufinalu. Tek tada shvatim koju igru bi trebalo da igram.

Uptan je i za proces oporavka posle Grend slemova...

- Posle mečeva, uvek imate medije i anti doping kontrolu. Uvek završite kasno, napustite kasno kompleks, ali onda odete na večeru sa bliskim ljudima. Sledeće jutro ponovo intervjui i fotogorafisanje... Posle meča je teško proslaviti kako treba, jer ste umorni. Adrenalin i nervi tada nestanu, samo se osećate umorno. Teško je da razumete šta se desilo, za to je potrebno nekoliko dana.

Pokušaće Karlos da osvoji i Vimbldon, nakon Rolan Garosa.

- Teško je osvajati Grend slemove, pogotovo kada dođete sa šljake na travu. To su različiti stilovi, ali ću pokušati. Znam da je kratka lista onih koji su uspeli da osvoje Vimbldon i RG u istoj godini, ali ću raditi na tome. Radim na tome da se osećam dobro, mislim da imam svoje šanse.

Što se noviteta u igri tiče...

- Gledam snimke Rodžera, Rafe, Novaka, ali sam gledao da budem ja. Više sam gledao kako se ja ponašam, ali ne pokušavam da ukradem ili iskopiram nekog drugog igrača - podvukao je Alkaraz.

(Telegraf.rs)

Video: Nije me briga ko je sa druge strane mreže Alkaraz ili Nadal: Đoković spreman za polufinale Madrida

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA