Hamad Međedović ove godine bez glavnog žreba Vimbldona! Ogromna šteta za mladog tenisera iz Srbije

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Od njega je bolji bio Beibit Žukajev

Mladi teniser iz Srbije, Hamad Međedović poražen je u drugom kolu kvalifikacija za Vimbldon od Beibita Žukajeva iz Kazahstana prilično iznenađujuće u tri seta posle skoro dva i po sata borbe - 1:2 (7:6, 5:7, 4:6)!

Tako za razliku od prošle godine, Međedovića ovoga puta nećemo gledati u glavnom žrebu Vimbldona, što je velika šteta s obzirom na to da mu se u kvalifikacijama "očistio" put posle ispadanja daleko većih favorita.

Inače, Žukajev ima 23 godine i uglavnom nastupa na čelindžerima, pa stoga nema ni preterano dobru poziciju na rang listi i tek je na 208. mestu.

Prvi set je krenuo sasvim solidno za Hamada, koji je doduše morao da spasi i brejk i set loptu u 12. gemu, a da potom kroz tajbrejk povede sa 1:0 i činilo se da je tada u potpunoj kontroli.

Ali Žukajev je nastavio sa dobrom igrom, pa je pred sam kraj drugog seta napravio brejk i izjednačio na 1:1. Usledila je potpuna drama u trećem setu...

Nažalost, tamo je Žukajev došao do brejka u ranoj fazi seta, a Hamad je u situaciji kada je Kazahstanac servirao za pobedu propustio ogromnu šansu da se vrati u meč, jer je imao 0:40. Imao je naknadno još jednu brejk loptu, ni nju nije realizovao, tako da je rival zasluženo prošao dalje.

(Telegraf.rs)

Video: Teniske loptice na treningu fudbalera Partizana, zanimljiva priprema za novu sezonu u Termama Čatež

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Od

    26. jun 2024 | 17:44

    Njega nikad nista, ocigledno, njegovi vrsnjaci ubijaju....od ovog su bolji bar 5 nasih tenisera

  • Bl

    27. jun 2024 | 00:46

    Najveca prevara od igraca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA