Žil Miler za Telegraf otkrio šta Novaka čini posebnim: "Đoković jednostavno ne ume da izgubi meč"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Ni sam Miler ne zna gde su limiti srpskog tenisera

U svoje vreme, Žil Miler je bio teniser koji je svojom snagom i razornim servisom ostvario velike stvari, gurao do mnogih četvrtfinala Grend slemova, a u razgovoru za Telegraf je evocirao neka sećanja na mečeve sa Novakom Đokovićem, a i podelio svoje mišljenje o šansama srpskog asa za titulu na Vimbldonu.

Miler je četiri puta igrao sa Novakom i sva četiri puta izgubio bez dobijenog seta. Imao je svojih prilika, a da li neko ima šansi protiv Đokovića sada, ima jasan stav.

- Moj favorit je Novak Đoković. Ovde je upravo onaj Novak Đoković koji se prikazuje poslednjih godina, pun samopouzdanja, možete to da vidite i na terenu i van njega, jednostavno ne može da izgubi meč.

Zbog čega mislite da je to tako?

- Mislim da je mentalno jači od ostalih, nikada ne paniči, stabilan je i zna šta da radi u nekim neugodnim situacijama. Radi ono što radi najbolje dok njegovi protivnici počinju da ulaze iz greške u grešku. Od sredine prošle godine nije bio u prilici da igra neke turnire zbog korone, nije mogao da ima ritam. Sada ima ritam i to ga je vratilo na pravi put.

Ko je, posle Đokovića, glavni favorit?

- Svakako morate računate Alkaraza i Medvedeva. Karlos je još uvek jako mlad, ali već je osvojio Grend slem. Sinera takođe, iako mislim da ne igra onaj svoj najbolji tenis, a evo sada će igrati protiv Novaka u polufinalu. Ipak, Đoković je teški favorit, a svi ostali će želeti da njega pobede.

Da li možete da predvidite do kojih visina Novak može?

- To je vrlo teško za reći. Svaki put kad smo mislili da je došao do kraja, on probije krov. Izgleda da mu je nebo limit! Siguran sam da će osvojiti još mnogo Grend slemova ako ostane zdrav. Želim mu sreću i upravo to bitno zdravlje.

Alkaraz, Rune i Siner se probijaju, hoće li to biti nova velika trojka?

- Sigurno će biti njih trojica tu, možda još nekoliko njih, nikada se ne zna. Problem za njih je što je Đoković još uvek tu. Izgleda još uvek zdravo i sveže, teško ga je izgurati sa vrha.

Šta Đokovića čini toliko posebnim?

- Iskustvo sigurno i ono što radi veoma ozbiljno od detinjstva, dijeta, njegova radna etika je sjajna. To mu sve pomaže i naravno momenat u kojem nema mnogo povreda. Verovatno jedan od najtvrđih, ne samo tenisera, nego i sportista na svetu. Vraća se iz mnogo teških situacija, da ode korak dalje, da gurne lestvicu još jedan stepenik iznad kada niko više ne misli da to može da se desi.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA