Ništa od meča Ukrajinke i Beloruskinje u finalu Vimbldona: Neverovatna Čehinja izbacila Elinu Svitolinu!

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Marketa je uspela da savlada Ukrajinku

Ipak nećemo gledati belorusko-ukrajinsko finale Vimbldona, pošto je planove pomutila neverovatna Marketa Vondrušova iz Češke Republike! Ona je u polufinalu uspela da savlada Elinu Svitolinu u dva seta i sada čeka bolju iz meča Ons Žaber - Arina Sabalenka - 2:0 (6:3, 6:3)! 

Ovo je naravno najveći uspeh Markete, koja je bila sjajna tokom celog turnira i uspela je da se izbori sa nekim velikim teniskim imenima.

Na terenu je provela sat i 16 minuta protiv Ukrajinke i prepustila joj svega šest gemova, pokazujući dominantnu igru u skoro svakom segmentu.

Prvi set bio je dinamičan, pošto smo na njegovoj polovini videli tri vezana brejka, a Marketa je i u poslednjem gemu na servis Svitoline uspela da napravi brejk i da osvoji ovaj deo igre.

Drugi set bio je takođe pomalo čudan. Povela je Marketa sa 4:0, potom je Svitolina uspela da vrati dva brejka i dođe na 4:3, ali je na kraju Čehinja sakupila snage za još jedan, konačan udarac i prolazak dalje.

Nju tako sada čeka dodatni skok na WTA listi i od ponedeljka će biti barem 16. na planeti, a mogla bi da uđe i među 10 najboljih u slučaju da osvoji Vimbldon, pošto bi na tom mestu smenila Dariju Kasatkinu iz Rusije.

A pre početka ovog turnira, ona je bila tek 42. na svetu.

(Telegraf.rs)

Video: Nole spreman za nastavak meča protiv Hurkača: Zagrevanje Đokovića koje nas vraća u detinjstvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    13. jul 2023 | 16:41

    Sad ce zelenovic da trazi ponovno odrzavanje turnira i nove loptice duzeg dometa.

  • 1234

    13. jul 2023 | 17:09

    Nauči da se rukuješ i odvojiš politiku od sporta, ali to kod vas zadojenih trulim zapadom ne biva.Fašizam je preovladao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA