Tennis Channel pokrenuo istorijsku debatu: Da li je zapravo Đoković kralj trave, a ne Federer?

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Igre najboljeg srpskog tenisera nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković svojom pobedom protiv Stena Vavrinke u tri seta potvrdio je da se nalazi u fenomenalnoj formi kako se bliži Vimbldon na kojem će pokušati da sustigne Rodžera Federera po broju osvojenih trofeja. Naš as ih ima sedam, a Švajcarac jednu više.

Ipak, mnogi već počinju da diskutuju o tome da li je Novak sada najbolji teniser koji je ikada zaigrao na travnatoj podlozi. Poznati portal Tennis Channel je na svojem Tviter profilu otvorio debatu koja je očekivano privukla ogroman broj korisnika.

Novinarka Erin Koskareli je prvo konstatovala da u trci za najboljeg svih vremena Novak vodi u gotovo svakoj kategoriji. Ona ističe da jedva stvar sada "podgreva" vatru kako se bliži završnica Otvorenog prvenstva Engleske u tenisu.

- Da li je Novak najbolji na travi? Ako osvoji titulu na Vimbldonu, izjednačiće se sa Rodžerom po rekordnom broju titula na ovom turniru koji je osvojio neki muškarac. Inače, interesantno je da već sada Đoković ima veći procenat pobeda na ovom turniru nego Federer. Novak ima 86-10 (90%), dok Rodžer ima 105-14 (88%) - govori ova novinarka.

Uporedila je i neke ostale turnire na travi.

- Kada govorimo o titulama na travi, Federer ih ima nešto više. Deset u Haleu, osam na Vimbldonu i jednu u Štutgartu. Novak ima samo osam titula na travi. Ali Đoković ne igra na travi van Vimbldona. Samo je osvojio Istborn. I 2012. godine je uzeo bronzu na Olimpijskim igrama. Prvu titulu na Vimbldonu uzeo je 2011. godine, a sa druge strane Rodžer Federer ima impresivniji rezime i imao je više šansi da dođe do pobeda i trofeja. Dominirao je u Haleu i na Vimbldonu od 2003. do 2008. godine kada nijednom nije izgubio na travi. To je bio niz od 65 mečeva. Ukupno, Federer pobeđuje na 87% mečeva na travi, a Đoković na 86% - objasnila je ova novinarka.

Ona ističe da neki smatraju da je Federerova igra bolje prilagođena travi nego Novakova.

- Bekhend slajs i igra na mreži su važni. Sa druge strane, balans Novaka je jako važan. Pa, da li je Đoković ili ipak Federer najbolji? - postavlja pitanje Koskareli sa Tennis Channela.

(Telegraf.rs)

Video: Preslatki snimak Nedovića koji u krilu drži ćerkicu i iz sveg srca navija za Novaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Брко

    8. jul 2023 | 11:19

    Федерер није никада побиједио Ђоковића на Вимблдону. Јел могу следећи пут да крену од тога, па онда нема потребе за било каквим додатним анализама.

  • Cg

    8. jul 2023 | 11:20

    Ma Nole bolji mnogo,federer osvajao kad je boranija igrala

  • Dovla

    8. jul 2023 | 16:50

    Ne jedan je drugi . Kralj trave je Bob Marley

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA