≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Đere detaljno analizirao pobedu, a Cicipasu i Mareju je poručio: Ko god da dođe, spreman sam

Vreme čitanja: oko 3 min.

Srpski teniser je objasnio i malu raspravu koju je imao sa sudijom

  • 0
Laslo Đere Foto: Telegraf.rs

Laslo Đere napravio je najbolji rezultat na Vimbldonu u dosadašnjoj karijeri plasmanom u 3. kolo.

Srpski teniser je u četvrtak uveče pobedio Bena Šeltona u 4 seta i sada čeka protivnika u narednoj rundi.

- Mislim da u ovakvim mečevima je ključno da ostanem miran, fokusiran. Ima jako nezgodan kik na servisu, igrali smo u Kaljariju ove godine, očekivao sam da će jače da servira, ali je dobro varirao, slajs, levoruk je, pa onda da li će slajs, pa doda ti kik, ravno. To mi je pravilo dosta problema pogotovu u početku. U drugom setu je imao mali pad, to sam iskoristio. Jednom sam vratio brejk. Nisam baš morao i u trećem. Malo mi je ponestajalo snage, ali znao sam da je i njemu. Imao sam utisak kad sam ga gledao da pada malo, i moralno i fizički. To sam imao u glavi imao u četvrtom setu. Ako je meni teško, njemu je još više. Time sam se tešio. Imao sam neke dobre poene kada je bilo najpotrebnije na njegovom servisu da napravim brejk, u četvrtom setu npr. Trudio sam se da držim svoj servis. Znao sam da sam sa osnovne linije bolji. Ima nezgodan ritern. Nekada ne može da ubode ritern dva gema, a nekada zabije jedan viner i dva puta riternira pred liniju u jednom gemu. To je trava, brzo se dešavaju stvari i brzo može da prevagne na obe strane. Psihički je bilo dosta teško, ali drago mi je da sam ostao stabilan i dobio ovaj meč - rekao je Đere o meču protiv Šeltona.

Laslo Đere Foto: Telegraf.rs

Priča sa sudijom u četvrtom setu?

- Oko 3:2 u četvrtom setu sam pitao sudiju od kad su nove lopte, iako sam znao da su od tog gema, nego mi niko nije pokazao. Rekao sam mu samo da me podseti sledeći put, iako sam dao sve od sebe da ne bude sledećeg puta (smeh). Da mi samo kaže - objasnio je Đere.

Sa godinama srpski teniser je postao odličan na svim podlogama, a posle solidnog rezultata na Rolan Garosu, sada i dobro gura na Vimbldonu.

- Drago mi je što posle Rolan Garosa na još jednom Grend slemu sam u trećem kolu. Dugo se smatralo da mi je šljaka omiljena podloga, sa razlogom, jer sam najbolje rezultate postizao na šljaci. To sada, kad pogledam prošlu godinu, Vinston Sejlem i još par pobeda, lično osećam da mi je tenis na istom nivou na svim podlogama. Što se trave tiče, imao sam sreću ili nesreću da sam kao klinac dosta igrao na tepihu u zimskim sezonama. Kao junior sam ovde igrao četvrtinale. Onda par godina nisam igrao na travi. Sezona je tu jako kratka i malo je nezgodno, može da se desi da svega ima. Dva, tri meča u sezoni, a onda evo sada 7 mečeva. Što više igrate, napredujete na podlozi. Ne bih rekao da mi je šljaka omiljena podloga. Znam da igram na šljaci, mnogi ne znaju, tu imam prednost, ali drago mi je da nemam to više u sebi. Sad beton, trava, sad ovo, sad ono - kazao je srpski teniser.

Endi Marej Foto: Tanjug/AP

Reakcije tokom meča?

- Par puta sam glasno proslavio poen tokom meča. Na kraju sam svu tu nervozu pustio da izađe iz mene. To je nešto na čemu radim. U poslednje vreme pokušavam da budem mirniji. U pokušaju da budem miran, nekad možda budem previše miran. Pa sa strane ne izgleda da ne slavim dovoljno. Brzo se dešavaju stvari, na kraju ne pobeđuje uvek najglasniji.

Đere u narednom kolu čeka pobednika derbija 2. kola, boljeg iz duela Stefanos Cicipas - Endi Marej.

- Igrao sam par puta, nikad na travi. Sa Marejem nikada nisam igrao. Cicipas, sudeći po rezultatima na travi, nije mu baš omiljena podloga. Marej je osvojio dva puta Vimbldon. Dosta je stariji, njegov zenit je prošao iako i dalje igra na visokom nivou. Igra pred domaćom publikom na Centralnom. S jedne strane bi bilo jako teško, a sa druge strane nešto što bih želeo. Ko god da pobedi, ja ću biti spreman - poručio je srpski igrač.

(Telegraf.rs)

Video: Kiša "dosađuje" na Vimbldonu: Publika željno čeka nastavak teniskog dana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA