Vreme čitanja: oko 3 min.

Priče sa Vimbldona (2): Samo Novak Đoković i Rodžer Federer danas nisu bili mokri

Vreme čitanja: oko 3 min.

Možda se ovo današnje sivilo pretvori u sutrašnje sunce

  • 0
Priče sa Vimbldona Fičer Foto: Telegraf.rs

Hajde na teren, hajde u svlačionicu, navlači ceradu, skidaju ceradu, drž' ne daj, kiša pljušti, pa sipi, pa stane, pa okrene pomenuti dati krug nekoliko puta kao Nenad Knežević Knez u pesmi "Da l' si ikada mene voljela". Nismo mi nešto svi ovde specijalni da bi baš nas kiša zaobišla u Velikoj Britaniji. Zato, sada kroz prozor novinarskog centra gledamo kako klize kapljice i ljudi beže u zaklon.

Tenisa će biti samo u tragovima. I to najviše domaćeg tenisa jer je organizator privržen ideji da na glavnim terenima igraju Britanci. Eto, biće kvalitetnog prebacivanja makar na dva borilišta, ali ovo sve ostalo je u 99 odsto otkazano i prebačeno za sutra.

Odjednom smo dobili četiri predstavnika Srbije u jednom danu, iako je bilo planirano danas troje reši svoju sudbinu. Đere i Stevanovićka će sutra na radne obaveze, a i Međedović će svoj zadatak nastaviti u nekom delu sutrašnjeg dana.

Kolega i ja smo, u procepu slobodnog vremena dok pljušti kiša, protrčali kroz šumu kabanica i mokrih sakoa do zvanične prodavnice Vimbldona. Ima lepih stvari, ima svega, ali je sada bila više nego frekventna zbog cele situacije. Redovi i gužve, ne može ni da se priđe određenim rafovima, a ture za muzej kraj butika su sve već bukirane.

Najviše volim to što, i kada se ništa ne dešava na Vimbldonu, nešto se dešava. Sadržajan je kompleks, oseća se baš onakav duh kakvog ga zamišljate. Sve ima svoje pravilo.

Tako je i viđeno pravilo oduševljavanja likom i delom Rodžera Federera koji se pojavio u kraljevskoj loži Centralnog terena.

Pod zatvorenim krovom, pre prvog susreta, spiker je najavio Švajcarca uz prigodni snimak svega onog što se u njegovih osam titula može sabrati.

Nakon toga je usledio dvominutni aplauz i na svaki prikaz Rodžera na ekranu čuo se huk. Nekako, mnogi su zaboravili i da se nakon toga igra neki meč.

Do Federera kraljevska krv, a oko kraljevske krvi svi osmesi i odobravanje. Zaista, može se osećati kao kod kuće, a i uklapa se u čitavu atmosferu, da se ne lažemo.

Dok se sve to dešava, srpski novinari se pitaju kada će Hamad ponovo na teren. U svakih 10 minuta dolazi do nove informacije i različite slike, ali svima je jasno da kiša nema baš plan da se bilo šta igra liše onog što nije u njenom domenu.

Za sve to vreme, Novak Đoković je prijavio trening na dva terena, jedan zatvoreni i jedan otvoreni, ali u isto vreme.

Svestan šta se danas može dogoditi, jer i sam poseduje telefon i televizor, a oni mu mogu samo reći sivo i tmurno, zakazao je i pod nebom i pod krovom.

Najveći problem je što novinari ne mogu da prisustvuju onome što se dešava u dvorani, a na otvorenom ga nije bilo.

U svakom slučaju, ni on nije kisnuo kao ni Federer, ali zato mnogi posetioci jesu namerno i slučajno.

Neki su trčali, neki se sakrivali, a neki su čekali samo da prekine kiša da se smeste na Henmanovo brdo i odatle posmatraju veliki ekran.

Zelena, lepa na izgled, ali mokra trava izgleda njima i ne smeta.

Eto, Novak će dobiti sutra društvo i Srbija će imati da prati i gleda četiri terena.

Možda se ovo današnje sivilo pretvori u sutrašnje sunce.

(Telegraf.rs)

Video: Kiša "dosađuje" na Vimbldonu: Publika željno čeka nastavak teniskog dana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA