Međedović - O'Konel: Ništa od nastavka meča, kiša opet "dosađuje" i pravi ogromne probleme na Vimbldonu

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 2

Pratite uživo tekstualni prenos meča na Telegraf Sportu

Drugi dan Vimbldona donosi nam još troje srpskih predstavnika na terenu, a prvi će biti Hamad Međedović koji se bori za prolazak u drugo kolo protiv Kristofera O'Konela iz Australije (12.05 časova, RTS 3 i Sport Klub 1).

TOK MEČA

II SET

15.22 - Pogledajte kakvo je trenutno stanje na Vimbldonu. Kiša neprestano pada.

14.58 - Ništa od nastavka, barem za sada. Kiša opet dosadno pada na Vimbldonu.

14.40 - Kiša je prestala, pa se očekuje da teniseri na terenu budu za nekih deset minuta. Ipak, nebo i dalje ne obećava, pa je kiša moguća i u nastavku dana.

PREKID! Opet... Kiša u Londonu. Sada i jača i ozbiljnija. I rasklapa se mreža i uslediće duži prekid. Rezultat u ovom gemu na servis O'Donela je 30:15.

0:1 - BREJK! I opet ne valja... Kristofer O'Konel napravio je brejk i na startu drugog seta. Hamad je sada u velikom problemu.

Hamad Međedović, Vimbldon Foto: Miloš Bećagović

I SET

5:7 - Ipak prvi set pripada O'Konelu. Šteta, imao ga je Hamad na 5:4. Ovako Australijanac lako potvrđuje brejk.

5:6 - BREJK! Nažalost, Hamad je pretrpio brejk već u narednom gemu... O'Konel kažnjava dekoncentraciju koja je očigledno plod tih nesuglasica sa glavnom sutkinjom u prošlom gemu.

5:5 - Šteta, šteta, šteta... Jako dugačak gem, čak i jedna pomalo bizarna odluka sudije zbog koje se Hamad žestoko pobunio kod sudije. Mislio je da loptica nije dva puta pala, što sutkinja nije htela ni da čuje. Na kraju, posle četiri đusa, idemo dalje.

5:4 - Uzeo je O'Konel taj dramatični gem, ali je Hamad momentalno uzvratio i sada Australijanac servira za opstanak u setu.

- Posle samo par minuta, meč se nastavlja, iako kiša i dalje pada.

PREKINUT MEČ! Naravno, kiša na Vimbldonu, ništa drugo se nije očekivalo u glavnom gradu Engleske. Rezultat u ovom gemu na servis O'Konela je 40:40.

4:3 - Vodi Hamad ponovo na ovom meču, uspeo je da spasi još dve brejk lopte.

3:3 - Brzi su gemovi sada i gotovo da nema nikakve drame. I jedan i drugi teniser ih rešavaju sa nulom ili sa samo jednim prepuštenim poenom. Za samo 19 minuta odigrano je šest gemova.

2:1 - Bilo je manjih muka u ovom gemu za našeg Hamada, koji je dva puta uspeo da spasi brejk lopte, ali nije dopustio da mu O'Konel već sada oduzme servis.

1:1 - Dva brzopotezna gema na startu ovog meča. Prvo je Hamad uzeo svoj bez izgubljenog poena, a potom je O'Konel uzvratio na sličan način, prepustivši našem teniseru svega jedan poen.

- Prvi servis na meču imaće Hamad Međedović.

KOMENTAR PRE MEČA

Naš Hamad boriće se da prvi put dođe do drugog kola nekog Grend slem turnira. Na prethodnom Rolan Garosu, on je prošao kroz kvalifikacije i potom ispao u četiri seta od Markosa Đirona u prvoj rundi glavnog žreba.

I na ovogodišnjem Vimbldonu je lako prebrodio kvalifikacije, tako da sada želi da produži svoju bajku. Rival za tako nešto je sasvim korektan, pošto je O'Konel tek na 73. mestu ATP liste. Njih dvojica se nikada ranije nisu sastali.

Ako kojim slučajem naš Hamad prođe dalje, njega će u drugom kolu čekati pobednik meča između Jiržija Veselog iz Češke Republike i SebastijanaKorde iz SAD. Treće kolo već donosi obziljnijeg rivala i to bi mogao da bude ili Kameron Nori iz Velike Britanije ili Kristofer Ojbanks iz SAD koji je osvojio turnir na Majorci.

(Telegraf.rs)

Video: Novak trenira u Crnoj Gori: Žestoko spremanje za Madrid uz maksimalnu motivaciju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma

    4. jul 2023 | 12:00

    Idemo Hamide.

  • Re

    4. jul 2023 | 17:18

    Bio u Slagalici neki Mugdim iz Novog Pazara,a voditeljka malo,malo pa mu se obraća Mugdime. Da je bio Jašim...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA