Nadal ponovo izgubio set, ali se plasirao u treće kolo Vimbldona

 
  • 2

Bez previše muke

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Vimbldona pobedom nad litvanskim igračem Ričardasom Berankisom rezultatom 3:1.

Odigrao je Nadal meč sličan onom iz prve runde protiv Serundola. Dobio je uvodna dva seta, izgubio treći, pa dobio četvrti, međutim uz mnogo manje problema u četvrtom setu nego u meču protiv Argentinca.

Rafa je prvi set rešio brejkom u poslednjem gemu seta koji je dobio sa 6:4. Istim rezultatom dobio je i drugi set, i takođe je napravio odlučujući brejk u 10. gemu, iako je na uvodu drugog seta Berankis stekao brejk prednosti.

Litvanac je treći set otvorio oduzetim servisom Nadala i do kraja tog dela igre sigurno čuvao prednost, te ga osvojio istim rezultatom kao i Nadal prethodna dva - 6:4.

Nije želeo Španac nikakvu dramu, napravio je brejk već u prvom servis gemu Berankisa u četvrtom setu, nakon čega je ubrzo usledila duga pauza zbog kiše i zatvaranja krova na Centralnom terenu.

Ipak, to nije poremetilo Nadala koji je zadržao stečeni brejk, dobio četvrti set sa 6:3 i zakazao duel sa Lorencom Sonegom.

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    30. jun 2022 | 22:47

    Dopinguje se, ocigledno je,,,da se podsetimo,,nadal vec dva puta gubi protiv Novaka, a onda oba puta odlazi u toalet i potom pravi preokret u igri i dobija Novaka,,,a to sa petom fora, alibi i opravdanje kada izgubi ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA