"Morao bih da igram protiv Novaka, ali on je izgubio rano": Fric se setio Đokovića posle finala US opena

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Poražen je Tejlor Fric od Janika Sinera u velikom finalu US opena, ali je bez obzira na sve to ovo najveći uspeh u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Nije danas uspeo preterano da parira Italijanu, koji ga je počistio u tri seta - 0:3 (3:6, 4:6, 5:7)!

Nije mogao da bude zadovoljan Tejlor Fric, što se moglo videti i na konferenciji za medije na koju je kasnio više od 40 minuta. Jednostavno nije bio raspoložen zbog činjenice da je propustio veliku šansu.

- Bio je veoma težak meč. Imao sam plan da više izlazim. Neke delove u igri sam odradio dobro, a mnoge nisam. Nisam udarao lopticu onako kako sam želeo. On je neverovatan udarač, tako da sam morao da budem dobar na tom polju, ali...

Igrao je težak meč u polufinalu sa sunarodnikom Tijafoom, sve je otišlo u pet setova, pa se postavljalo pitanje da li je to uticalo na Amerikanca.

- Ne verujem da je imalo toliko uticaja. Telo mi se juče nije osećalo baš najbolje, ali, da, imali smo po šest mečeva do finala. Nisam očekivao da ću biti svež. Mislim da sam se osećao dobro. Mentalno, iskreno, bio sam nervozan pred polufinale. Nisam mogao više da se osećam nervoznije od toga. Očigledno, ovo je finale US Opena, hteo sam da pobedim u ovom velikom momentu. Znao sam da će biti dobro jer nisam mogao da se osećam lošije nego pre polufinala i tada sam iznašao način.

Dobio je potom pitanje o svom današnjem rivalu, Janiku Sineru, koji ga je pobedio bez ikakvih problema.

- Napredovao je malo otkad sam ga pobedio sa 2:0 u setovima u Indijan Velsu još 2021. godine (smeh). Najveće unapređenje je servis. Već je prošle godine uspeo taj segment da podigne na veći nivo. Od tada, nisu to bili baš preveliki koraci. Mislim da je bio fenomenalan u jednom trenutku, a imao te povrede i povlačenja sa mnogih turnira. Tada nije bio u Top 10 koliko se sećam. Bio sam osmi nosilac i morao sam da igram protiv njega. Od tada, unapredio je samopouzdanje, pobednički mentalitet.

Poraženi su Đoković, Alkaraz i mnogi drugi u ranoj fazi, što je otvorilo žreb.

- Karlos, Novak i još neki su izgubili u ranoj fazi turnira, tako da je to otvorilo žreb. Možeš samo da pobediš onoga ko je prekoputa tebe. Ono što je pozitivno za mene jeste da se tokom ove dve nedelje ni u jednom trenutku nisam osećao kao da igram neverovatan tenis. Igrao sam čvrsto, ali ništa posebno. Osećam da nisam odigravao bekhend tako dobro, niti servirao kako sam želeo. Novak i Karlos su izgubili. Morao bih da igram baš dobar meč protiv Novaka u nekom trenutku u žrebu. Mislim da može da se ode daleko u žrebu, recimo četvrtfinale, ako igrate solidan tenis. I dalje mislim da je potrebno da odigrate najbolji meč kako biste pobedili momke iz vrha.

(Telegraf.rs)

Video: Er Srbija iznenadila Đokovića na povratku u Beograd iz Njujorka: Avion posebno brendiran za njega

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA