Siner već pet puta učestvovao na US Openu: Prve godine ga izbacila legenda tenisa, a zatim i Rus...

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Janik Siner će se od 20 časova prvi put u svojoj karijeri boriti za titulu US Opena protiv Tejlora Frica, a pobeda bi mu donela drugi Grend slem trofej. Iako je vrlo mlad, Italijan je pre ovog velikog pohoda imao već pet pokušaja u Njujorku i dosta njih se završilo jako rano.

Prvi put, 2019. godine, kada je kroz kvalifikacije uspeo da stigne do glavnog žreba, Janiku je za protivnika došao tada 23. nosilac na turniru, slavni Stan Vavrinka koji ga je sa 3:1 u setovima odmah lišio daljeg takmičenja.

Sledeće već godine je umalo napravio veliko iznenađenje, jer je sa u tom momentu 11. igračem sveta igrao pet setova. Janik je morao da se bori protiv Karena Hačanova protiv kojeg je vodio sa 2:0 u setovima, ali je veliki preokretom i posle neizvesnog taj-brejka u odlučujućoj borbi morao da napusti turnir u prvom kolu.

Već 2021. godine uspeva da dogura do osmine finala, ali tada već ima status 13. nosioca u Njujorku. Tada nije uspeo da se izbori sa Aleksandrom Zverevim koji je sa 3:0 otišao dalje iz te osmine finala.

Korak dalje smo ga videli 2022. godine u jednom od budućih velikih rivalstava - posle pet setova u četvrtfinalu ga eliminiše Karlos Alkaraz koji četiri dana kasnije uzima Grend slem titulu.

E, prošle godine je prvi put na US Open stigao kao član Top 10, ali to definitivno nije interesovalo Zvereva koji je još jednom naškodio Italijanu, ovog puta u pet setova i dosta promenjenih favoritskih uloga. Saša nije glasio za favorita kao prvom prilikom, ali je uspeo da slavi u osmini finala.

Eto, posle dosta mučenja i izgubljenih teških borbi, Janik je sada na pravom putu da osigura titulu US Opena - poslednja barijera mu je Fric koji nikada pre ovog takmičenja u Njujorku nije išao dalje od četvrtfinala Grend slema.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    8. septembar 2024 | 19:22

    ovaj Siner igra kao da je dopingovan. Verujem još uvek u pravdu i nadam se da će ova govnara biti suspendovan. 😤😤😤

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA