Sabalenka osvojila US Opena, a onda ispričala tužnu priču u Njujorku: "Otkad sam izgubila oca..."

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Arina Sabalenka dokopala se svog trećeg Grend slema tako što je u finalu US Opena savladala Džesiku Pegulu, a nakon susreta na Artur Ešu je podelila svoje viđenje i emocije sa novinarima.

- Otkad sam izgubila oca, cilj mi je da se naše prezime ukleše u tenisku istoriju. Svaki put kada vidim svoje ime na trofeju, ponosna sam na sebe, ponosna sam na svoju porodicu i to što nikada nisu odustali od mog sna... Da su sve uradili da nastavim dalje. Imala sam tu priliku u životu, mnogo mi znači. To mi je bio san. I dalje ne mogu da verujem šta sam uradila sa svojim timom, već smo uradili previše toga - navela je Sabalenka.

Njen kondicioni trener Džejson Stejs je tetovirao tigra na glavi, a pitanje o tome je nasmejalo Arinu.

- Nije privremena, stalna je! Iskreno, zaboravila sam to. Ima ta jedna devojčica iz Vašingtona koja me podržava i uvek ima neku inovaciju vezanu za moje ime. Donela je te privremene tetovaže i Džejson je obećao da će je staviti na glavu ukoliko budem ušla u finale - rekla je Sabalenka, a onda nastavila:

- Danas na ručku mi je pokazao, svi smo bili "šta radiš to?". Ne ceo tim, ali polovina tima ima malog tigra na ruci. Moji prijatelji takođe, kul zar ne? Uvek izmislimo nešto novo, to je zaštitni znak našeg tima. Zanima me šta je sledeće, Džejsone? Mislim da će da ofarba kosu ili nešto! Možda Anton predloži nešto novo, možda rozu ili ljubičastu frizuru, zašto ne? - dobro se našalila Sabalenka.

Otkrila je Beloruskinja šta joj je prošlo kroz glavu kada je osvojila US Open.

- Mnogo puta mi te misli prolaze kroz glavu. Prvo ti svi teški porazi u prošlosti, a onda i taj ponos koji imam za sebe i svoj tim bez obzira na sve. Uspeli smo da se vratimo sa boljim tenisom nego ikada. Sada imamo ovaj divni trofej. Ne znam. Ne znam kako da opišem ovaj osećaj. Plačete, smejete se, sve emocije odjednom dođu. To je i jeste najbolji osećaj. Želela bih da to svako može da iskusi - zaključila je Sabalenka.

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA