Novak ima 9:0 protiv njega, nikada nije ušao ni u polufinale Grend slema: Fric će u finalu US opena živeti san

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Tejlor Fric je uvek bio... Tu. Tu negde. Uvek je bio čovek da nekome završi put ili da se u završnici skloni sa njega, ali nikada na Grend slemovima nije znao da pruži zaključnu reč. Gledao je kako momci iz njegove generacije pokušavaju nešto više, ali je stisnuo zube i među svojima sebi obezbedio šansu. Igraće za trofej US Opena.

Moraće na dobro hlađenje posle polufinala, zemljak Frensis Tijafo je prvo vodio 1:0, a onda i 2:1 u setovima, ali pod bukom Artur Ešta i u brzini je uspeo da iščupa nešto što će mu biti za naveka.

Jeste ovo bio američki derbi, ali Tejlor je sa Zapadne obale, a Big Fo sa Istoka. Nekako je Amerikancima u Njujorku bilo približnije da svog malo više guraju. A, oba su bila njihova na kraju, samo što je Fric odneo pobedu.

I, eto, posle četiri četvrtfinala Grend slema usledilo je i prvo finale.

Prvo, drugo, treće, prvo, treće, drugo, prvo... Tako su izgledale runde Frica na US openu otkad je počeo ozbiljnije da drži reket, a onda je prošle godine stigao i do četvrtfinala.

Verujem da će to brzo i da zaboravi šta mu se ove godine desilo.

Krenuo je samouvereno kroz južnoameričke zadatke i teške mine, pa je tako Uga Karabelija izbacio, a zatim i Matea Beretinija, da bi sledeći bio Komesana iz Argentine. Sve po 3:0.

Onda ga je sačekao Kasper Rud kojeg je takođe eliminisao, ali sa 3:1, a onda kada se niko nije nadao, uspeo je da pošalje kući i Aleksandra Zvereve sa 3:1.

U tom donjem delu žreba je bio je Novak Đoković koji je ispao pre svega ovog, a Fric je na svom putu naišao na Tijafoa koji je danima tvrdio da je US Open njegova kuća. Evo, neće biti.

Ono što je interesantno jeste da ga je Novak u svih devet međusobnih duela dobio. Đokoviću, jednostavno, teško i set uzima. Njegova sreća što je neko uspeo najboljeg svih vremena da mu skloni sa puta.

Ovaj uspeh ga je vratio na sedmu poziciju ATP liste, a titula bi mu omogućila da priđe još jednu poziciju napred. Bio je peti u jednom momentu, samo što se čini da ga rang uopšte ne interesuje u ovih narednih dva dana. Mogao bi sebe da kruniše u šampiona Grend slema.

Kakav tenis igra Janik Siner, to nije baš lako za zamisliti. Jeste ga pobedio jednom u životu, samo što je taj momenat miljama daleko od ovog koji će se desiti u nedelju. Izmoren i emotivno istrošen, Fricu će biti potrebno mnogo više od obične igre.

Sve je spremno za veliki spektakl, a tada će nam lakše biti da sudimo.

Siner je u velikom naletu, ni ono što se čini da bi mogao da izgubi, pretvara u pobede. Atmosfera će da gori, 15 godina od poslednjeg momenta kada je Amerikanac igrao finale. Postavlja se bina za poslednji čin pod svetlima Njujorka...

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mats Vilander

    7. septembar 2024 | 09:35

    Treba da plati večeru i da pokloni pola svoje nagrade,ako osvoji titulu na US openu: Popirinu,jer mu je on sklonio Noleta sa puta..Inače bi bilo: good bye Fric 👋🖐👋 Paaa,paaaa 👋👋😂🤣😂🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA