Delirijum u Njujorku: Amerikanac posle 15 godina u finalu US Opena, Fric izbacio čoveka u njegovoj kući!

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Kakav američki dvoboj! Tejlor Fric je savladao Frensisa Tijafoa i plasirao se u finale US Opena posle neverovatnog meča i posle preokreta poslao sebe u zemlju snova i borbu za Grend slem finale -  4:6, 7:5, 4:6, 6:4, 6:1.

Nakon 15 godina, jedan Amerikanac će pred svojom publikom pokušati da se domogne vrednog trofeja protiv Janika Sinera, iako je Tijafo od ranih rundi tvrdio da je to njegova kuća.

Ipak, Fric je uspeo dva puta da nadoknadi zaostatak, da preokrene na Artur Ešu i da natera sunarodnike da ostanu skoro do ponoći pod svetlima Njujorka.

Poslednji koji je bio u ovakvoj situaciji bio je Endi Rodik koji je u neverovatnoj završnici poražen od Rodžera Federera, a sada će Tejlor imati novu priliku da donese slavu svojoj naciji.

A, trebalo mu je tri sata i 21 minut da slomi Tijafoa koji je do četvrtog seta izgledao kao čovek koji bi mogao da napravi iskorak u karijeri koji nikada pre toga nije napravio.

Nije ni Fric, pa su ulozi bili jednaki, ali pod sparinom Velike jabuke videli smo veliki preokret i pobedu za pamćenje.

Ostao je samo još jedan meč na US Openu, i to onaj najbitniji, onaj koji će svi najviše da pamte - Fric će da se suprotstavi Sineru sa kojim je u poslednje četiri godine imao dva puta priliku da vodi borbu.

Oba puta je to bilo u Indijan Velsu gde je Amerikanac slavio sa 2:0 još 2021. godine, a onda je usledila osveta dve godine kasnije gde je Janik sa 2:1 odneo trijumf.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šone

    7. septembar 2024 | 09:53

    Kakav naslov ..od dvojice Amera u polufinalu koji god da pobedi jedan je u finalu . Doduse jedan je Afroamerikanac , a drugi Dojčeamerikanac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA