Zabrinutost: Da li se Siner povredio pred finale US Opena? "Hajde da vidimo sutra kada se bude ohladilo..."

 
M. B.
M. B.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Prvi teniser sveta Janik Siner igraće za svoju drugu Grend slem titulu pošto je pobedom protiv Džeka Drejpera od 3:0 obezbedio finale US Opena. Ali, pre toga, postoji bojazan da neće biti sto posto spreman nakon što je u jednom poenu pao na ručni zglob za koji se nakon toga nekoliko puta držao tokom meča.

Težak meč, teška borba. Kada igrate protiv Džeka, nikada nije lako. Srećan sam što sam dobio. Fizio mi je posle toga olabavio zglob, osećam sa se nakon toga dobro. Posle toga me je skroz prošlo dok sam igrao, što je dobro. Hajde da vidimo sutra kada se bude ohladilo. Biće drugačiji osećaj. Nadam se da nije ništa za brigu. Prilično sam opušten, jer da je nešto loše, osetio bih. Ne odmah, ali malo posle toga. Videćemo... - kazao je Siner.

Aferu oko dopinga nije želeo previše da komentariše, što čini sve manje kako odmiče turnir.

- Išlo smo dan po dan, bez mnogo očekivanja. Pokušavao sam da nađem igru i ritam. Prvi meč sam izgubio prvi set, bio sam set i brejk u minusu. Pokušavao sam da nađem samopouzdanje usput, trenirali smo jako između mečeva i polušavali da se spremimo najbolje što je moguće. Srećan sam što sam u finalu, hajde da vidimo šta će biti u nedelju - naveo je Siner.

Drejper je povraćao posle jednog poena.

- Da, kao što se zna, nas dvojica smo dobri prijatelji. Znamo se jako dobro. Očigledno mu je bilo teško. Polufinala su malo drugačija od ostalih mečeva, i to na Grend slemu, mnogo tenzije se stvori. Osetio sam i sam da je fizički zamorno, pokušavao sam da ostanem na dobrom putu u trećem setu, što me je i dovelo do pobede - zaključio je Siner.

Igraće Janik sigurno protiv Amerikanca, a od jedan sat posle ponoći ćemo da vidimo i protiv koga, Tejlora Frica ili Frensisa Tijafoa.

- U Americi smo, u Njujorku, igram protiv Amerikanca, naravno da će publike malo viđe biti na njegovoj strani. To je normalno. To je isto kada ja igram u Italiji. Prihvatiću samo to. Tu mi je tim i moji bliski ljudi. Znam da će dosta ljudi gledati iz Italije i od njihovog navijanja ću uzeti energije - naveo je Siner.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    7. septembar 2024 | 04:25

    Dali je moguce da da ce Siner da se izvuče bez kazne. Bruka i sramot teniske asocijacije.

  • Lilly

    7. septembar 2024 | 08:27

    Sta je bilo sa zalbom koja je trrbala biti podneta do 06.09. a u vezi dopinga?! Ni najvisa instanca ne reaguje, sve je to mafija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA