Srpkinja se bori za titulu na US Openu!

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Ovaj US Open ćemo pamtiti kao jedan od najneuspešnijih za Srbiju, posebno jer je Novak Đoković ispao rano, već u trećem kolu, kada ga je porazio Aleksej Popirin.

Generalno je ovo bio loš turnir za sve srpske predstavnike, koji su rano spakovali kofere i napustili Njujork.

Ali, jedna Srpkinja ima izuzetno uspešan turnir i boriće se za Grend slem titulu! U pitanju je Kristina Mladenović, koja nastupa pod zastavom Francuske, ali ne krije da je velika Srpkinja, što ističe često u intervjuima, što je isto bilo i kada je dala veliki intervju za Telegraf, kada je pričala o Đokoviću, Kosovu, poreklu iz Gnjilana.

- Uvek govorim da sam u srcu Srpkinja. Malo se zezam i sa francuskim novinarima, jer kada dobijam i kada sam u formi, onda sam Francuskinja, a kada gubim i kada padam, onda sam Srpkinja - rekla je svojevremeno za Telegraf Kristina.

Ona će u paru sa Kineskinjom Šuai Ženg igrati finale dubla protiv Ukrajinke Ljudmile Kičenok i Letonke Jelene Ostapenko, a taj meč na programu je u petak od 18.00 na Artur Ešu. 

Kristina Mladenović je u prošlosti često imala dobre rezultate i u singlu (dva četvrtfinala na Grend slemu), ima i jednu titulu u singlu, a svojevremeno je bila i 10. igračica sveta 2017. godine.

Ipak, mnogo je uspešnija u dublu, gde je bila i prva na rang listi, a osvojila je i šest Grend slem titula u dublu (dva Australijan opena i četiri Rolan Garosa). Igrala je finala i na Vimbldonu i na US Openu, ali nije osvajala pehare na ovim turnirima.

Ovo će joj biti treće finale u Njujorku, a videćemo da li će biti i "treća - sreća".

Takođe, ima i tri Grend slem titule u miks dublu (dva Australijan opena i Vimbldon)

(Telegraf.rs)

Video: Er Srbija iznenadila Đokovića na povratku u Beograd iz Njujorka: Avion posebno brendiran za njega

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ТРЕБИЊЕ ЛЕОТАР

    6. septembar 2024 | 12:49

    Наравно да нам је драго , али није она велика Српкиња како је приказујете јер да стварно јесте борила би се за Србију а не за Француску

  • Kraljevčanka

    6. septembar 2024 | 12:10

    Francuskinja je jer predstavlja Francusku. Kraj price. Kraj bajke. Da predstavlja Srbiju, bila bi Srpskinja. Jednostavno.

  • Pa

    6. septembar 2024 | 11:15

    I nije nekakva uteha al hajde neka bude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA