Amerikanci u delirijumu: Pegula ušla u borbu za titulu US Opena, igraće prvi put u finalu Grend slema!

 
M. B.
M. B.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Posle čak šest četvrtfinala Grend slemova, Džesika Pegula ne da je samo razbila tu barijeru, nego je otišla i korak dalje plasiravši se spektakularnim preokretom u finale US Opena pobedom nad Karolinom Muhovom iz Češke - 1:6, 6:4, 6:2.

Onaj ko je posle 35 minuta izašao sa Artur Eša ili ugasio televizor, mogao je da vidi da Pegula gubi sa 6:1, 2:0, te je verovatno bio ubeđen da će još jedna Čehinja iznaći put do borbe za titulu velikog turnira.

Ipak, nakon sedam izgubljenih gemova počinje da se budi, spasava sebe od totalnog potonuća i duplog brejka, a onda i sama oduzima servis protivnici za 2:2 i totalni delirijum na tribinama.

Svi su pomislili malopre da je priča gotova, ali je u tom momentu meč bio ponovo živ.

Razmena brejkova se desila u šestom i sedmom gemu, nije se predavala Muhova, ali je onda došao deseti gem gde je za kratak period dozvolila protivnici da surfuje na krlima podrške i da vrati ovaj okršaj u egal pod reflektorima Njujorka.

Tada je već bilo jasno da se ovakav momentum teško zaustavljava i da će pod najvećim naporima teško protivnica sprečiti preokret, pa je već nakon 10 minuta trećeg seta bilo 3:0. Jeste da je imala Karolina priliku i u trećem i u petom i u sedmom gemu da se vrati i učini ovu priču još zanimljivijom, ali joj se nije dalo niti u jednoj prilici.

Amerikanka je sveukupno pretekla za taj jedan brejk koji nije uspela da o kraja da vrati.

Pegula će imati priliku da se dokopa svog prvog Grend slema pred svojom publikom, a sigurno je čeka đavolski težak posao protiv Arine Sabalenke kojoj će ovo biti drugo uzastopno finale na US Openu.

Verovali ili ne, Sabalenka je jedina teniserka koja je nanela poraz Peguli u poslednjih 15 mečeva, jer je Amerikanka u nizu uspela da osvoji Montreal, a onda da se plasira u finale Sinsinatija i US Opena.

(Telegraf.rs)

Video: Dao je i jedno obećanje Grobarima: Nilikina otkrio u čemu je tajna njegove preciznosti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA