Sabalenka u finalu US Opena: Izbacila "milijarderku", igraće četvrti put za Grend slem titulu!

 
M. B.
M. B.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Beloruska teniserka Arina Sabalenka po četvrti put će se naći u finalu jednog Grend slema pošto će igrati za titulu US Opena nakon pobede nad američkom predstavnicom Emom Navaro 6:3, 7:6(2).

Sabalenka za nešto višeod sat i po vremena stigla do popravnog od prošle godine pošto je tada u tri seta poražena od Koko Gof.

Odličnu predstavu je Arina prikazala tokom čitavog turnira, izgubila je samo jedan set do finala, i to od Aleksandrove u trećem kolu, a nakon toga je svaki teniski adut pao sa 2:0.

Imala je za protivnicu Navaro koja ima fascinantnu godinu za sobom i njen nalet je bio za svakog izazov, pa i za samu Beloruskinju.

U prvom setu se sa 0:2 vratila ribrejkom, a onda je imala priliku da se na 2:4 ponovo istom šeom priključi, ali je propustila brejk loptu, a onda propustila protivnicu da napravi korak pobedi.

Kada je Sabalenka kod 5:4 servirala za meč, Ema je uspela da prolongira duel, uvede ga u taj-brejk, a onda tamo i povede sa 2:0 sa mini brejkom.

Ipak, posle tog poena se totalno gasi i gubi čak sedam poena u nizu od protivnice koja će ponovo imati priliku da se okiti titulom US Opena koja joj je zamalo izmakla prošle sezone.

Arina ima dve titule Grend slema u vitrinima i obe je osvojila na Australijan Openu, a sada će se za trofej boriti protiv bolje iz duela Džesike Pegule i Karoline Muhove.

Uskoro opširnije...

(Telegraf.rs)

Video: Dao je i jedno obećanje Grobarima: Nilikina otkrio u čemu je tajna njegove preciznosti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA