Ovo su polufinalni parovi US Opena: Dva Amerikanca, Britanac i jedini koji zna kako izgleda finale Grend slema

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Četiri tenisera su uspela da prežive preko 10 dana velikih šokova i iznenađenja na US Openu i da se plasira u polufinale turnira. Janik Siner, Džek Drejper, Tejlor Fric i Frensis Tijafo ostali su da se bore pod svetlima Njujorka do samog kraja.

Zanimljivo je da je Siner, koji je poslednji došao u ovaj poker pobedom protiv Danila Medvedeva sa 3:1, jedini uopšte igrao finale Grend slema i jedini koji ga je osvojio.

Ruku na srce, projektovano, ostala tri momka nisu ni bila viđena u ovoj fazi takmičenja, ali tenis je surov i mala greška pomera čitav žreb. Neki od toga imaju vajde, a neki već odavno gledaju turnir na malim ekranima ili odmaraju.

Zato, Janik će protiv Džeka Drejpera tražiti prolaz u finalnu borbu i po mnogim prognozama mu je, nakon izbacivanja Medvedeva, otvoren put to trofeja.

Ipak, jednom je imao prilike da igra sa Britancem, i to pre tri godine u Kvinsu, i tada je poražen nakon dva taj-brejka sa 2:0 u setovima. Definitivno, znao je u prošlosti Džek da mu naškodi, ali je pitanje da li može do još veće senzacije.

Drugo polufinale jasno ukazuje da ćemo sigurno videti Amerikanca u finalu - Fric i Tijafo se dobro poznaju, mnogo puta su igrali zajedno i dobri su drugovi.

Tejlor Fric Foto: Tanjug / AP

Teško da će to prijateljstvo da se vidi kada izađu na Artur Eš, što više važi za Tejlora koji je od sedam međusobnih duela čak šest poslednjih rešio u svoju korist. Jedini poraz je doživeo još pre osam godina.

Stiče se utisak da je svima ovo polufinale puna kapa osim Sineru koji jasno cilja drugu Grend slem titulu. Daleko od toga da i ostali isto ne žele, nego se na papiru razlikuju njihovi kapaciteti.

Sve ovo mora da se pokaže na terenu, a na Italijanu je da dokaže i pod reflektorima Flešing Medouza da je favorit.

Što se tiče uticaja na ATP listu, Siner je svakako prvi i da ispadne u polufinalu, a svaka nova pobeda u Njujorku mu je dodatna razlika u odnosu na ostale.

Fric bi se prolaskom u finale vratio u Top 10, a osvajanje bi došao do šeste pozicije svetske rang liste.

Tijafo bi obezbeđenim finalom došao do 13. mesta ATP liste, dok bi ga titula vratila u Top 10.

Što se tiče Drejpera, kojem se daju najmanje šanse, on je već sa ulaskom u Top 20 ostvario rekord karijere. Još jedna pobeda bi ga lansirala na 14. mesto, a titulado neslućene 12. pozicije.

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA