Evo šta pobeda Janika Sinera protiv Medvedeva znači za Novaka Đokovića

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Prvi teniser sveta Janik Siner ubedljiv plasirao se u polufinale US Opena pošto je sa ubedljivih 3:0 (6:2, 1:6, 6:1, 6:4) savladao prošlogodišnjeg finalistu Danila Medvedeva, i tako uticao i na poziciju Novaka Đokovića na ATP listi.

Naime, Siner je ovom pobedom ostao jedini Top 10 igrač u završnici turnira u Njujorku i glavni je favorit za osvajanje titule. Sa druge strane, ispadanje svih ostalih glavnih favorita sa turnira, uticalo je i na ATP listu.

Kako trenutno stvari stoje, posle pobede Italijana plasman Novak Đokovića će ostati nepromenjen. On će ostati na četvrtoj poziciji ATP liste posle US Opena. U suprotnom slučaju, da je Medvedev slavio u ovom duelu,  i Novak je mogao da padne za još jednu poziciju i bude peti. Verovatno najbolji teniser svih vremena, branio je titulu u Njujorku, ali je posle šokantnog ispadanja u 3. kolu ostao bez 1900 poena i trenutno ima 5560.

Aleksander Zverev napredovao na drugo mesto, iako je ispao u četvrtfinalu. Doskorašnji broj jedan, Karlos Alkaraz, doživeo je šokantan poraz u drugom kolu US Opena i pao je na treće mesto.

Evo kako trenutno izgleda vrh ATP liste:

Janik Siner (Italija) – 9980 bodova (+620) – plasirao se u polufinale US Opena

Aleksander Zverev (Nemačka) – 7075 bodova (+40) – ispao u četvrtfinalu

Karlos Alkaraz (Španija) – 6690 bodova (-670) – ispao u trećem kolu

Novak Đoković (Srbija) – 5560 bodova (-1900) – ispao u trećem kolu.

(Telegraf.rs)

Video: Dao je i jedno obećanje Grobarima: Nilikina otkrio u čemu je tajna njegove preciznosti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • STOJKE

    5. septembar 2024 | 07:45

    Iskreno baš Noleta briga i za Sinera i za njegove pobede i poraze.Ne znači mu ama baš ništa. Lično mislim da Nole sad igra samo za svoju dušu,i da ga više nikakve ,,kombinacije" ne zanimju. Ako pri tom igranju osvoji još neki GS OK,a ako ga i ne osvoji,opet OK. On je osvojio sve moguće i nemoguće,i ko ima pravo da još od njega nešto očekuje. Ko ima pravo da se na njega ljuti ako ne osvoji to što neko od njega očekuje? Taj koji se ljuti neka analizira sebe,a ne Noleta i njegovu igru.

  • Skåne

    5. septembar 2024 | 10:16

    A zamisli sada ovo da sledece 2025 godine Nole nece braniti skoro nikakvih poena osim Wimbledona gde je igrao finale 😉 Mislim da je 2025 Noletova godina i vec na AO nadam se 25 grandslamu.

  • Milan

    5. septembar 2024 | 07:51

    Ne znaci apsolutno nista jer je novak ispao kao iz voza jos prosle nedelje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA