Novi šok na US Openu: Eliminisana Iga Švjontek, prva teniserka sveta pala u četvrtfinalu, Artur Eš eksplodirao

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Prva teniskera sveta Iga Švjontek je eliminisana na US Openu! Osvajačica iz 2022. godine nije uspela da prebrodi četvrtfinalnu prepreku pošto je poražena od šestog reketa sveta, Džesike Pegule - 6:2, 6:4.

Očekivala se velika borba, pogotovo što se se Pegula našla na svom teren, a da je pritom u seiriji od 13 pobeda i samo jednog poraza od Arine Sabalenke u finalu Sinsinatija.

Posle šest Grend slem četvrtfinala, ćerka milijardera i vlasnika Bafalo Bilsa, Terija Pegule, uspela je iz sedmog puta da probije tu barijeru i sada je na dva koraka od osvajanja US Opena.

Jeste da će ovaj poraz biti bolan za Igu, ali ona je, šta više, zaradila novih 190 bodova i dalje je ubedljivo prva na vrhu VTA liste.

Ono što će je možda zabrinuti jeste da u ključnim momentima nije uspela da se vrati u meč, te da je za ispod sat i po vremena igre položila reket pred Amerikanku koja je bila ispraćena egzaltiranom publikom u Njujorku.

Švjontek je na kraju imala 39 neiznuđenih greški, skoro duplo više od Pegule, a da su vineri bili skoro u egalu. Statistika je ovog puta rekla svoje i nije sakrila pobednicu.

Prvi set je apsoltuno pripao američkoj teniserki koja je sa dva brejka, u prvom i trećem gemu, došla do ubedljivih 4:0, a onda nije dozvolila niti jednu priliku Poljakinji da se vrati, osim jednog djusa.

U drugom setu se već odvijala veća borba i domaća igračica nije smela sebi da dozvoli pad u igri, jer je sa druge strane bila protivnica koja je sposbna sve da preokrene u svoju korist.

Brejk Pegule, a onda ribrejk Švjontek viđen je u trećem i četvrtom gemu (2:2), a onda je ključnu prevagu donelo oduzimanje servisa i potvrda za 5:3. Nakon toga je sve bilo brzo gotovo.

Praktično, Amerikanci Džesiku već vide u finalu jer će se pre borbe za titulu sastati sa 52. teniserkom sveta, Karolinom Muhovom. Ova Čehinja je napravila veliko iznenađenje kroz čitav žreb, a u četvrtfinalu je slavila sa ubedljivih 6:1, 6:4 protiv Beatriz Hadad Maije.

(Telegraf.rs)

Video: Dao je i jedno obećanje Grobarima: Nilikina otkrio u čemu je tajna njegove preciznosti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA