Bravo, Teodora! Kostovićeva u četvrtfinalu US Opena, Srbija je i dalje živa u Njujorku!

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Naš jedini preostali predstavnik u Njujorku, Teodora Kostović, uspela je da se preokretom izvuče i plasira u četvrtfinale junorskog US Opena pobedom nad Eliskom Tičackovom 3:6, 7:5, 6:2.

Kostovićeva je vrlo smela i odvažna u izjavama, a to sada prate i rezultati jer je za dva i po sata uspela da izbaci protivnicu i da dođe do osam najboljih juniorki na poslednjem Grend slemu u sezoni.

Iako je izgubila prvi set, imala je više prilika od Čehinje. Pretila je brejkom u prvom i u trećem gemu gde je imala tri vezane prilike da joj oduzme servis i povede 2:1.

Ipak, preživela je Tičackova i onda u jednoj ravnopravnoj borbi i remplanju uspela da prevagne i povede sa 5:3, što je bilo i dovoljno za vođstvo od 1:0 u najbitnijim deonicama.

U drugom setu je nastao pravi rolerkoster gde je mlada Srpkinja vodila sa 2:0 uz prednost brejka, a onda gubila sa 3:2 sa minusom brejka, ali je u gemu kada je protivnica iz Češke servirala za meč poravnala, a onda došla i do egala u setovima (1:1).

Situacija se prelomila u šestom gemu kada je uspela da povede sa 4:2 i u narednom sačuva tu prednost. Kako ne bi dalje dužila priču, jedan gem od preko 10 minuta je rešila u svoju korist, a ujedno i meč.

Naredna protivnica će joj biti Japanka Vakana Sonobe koja je sa 2:0 savladala Kristinu Penickovu koja igra pod zastavom Sjedinjenih Američkih Država.

Nisu se njih dve sastajale pre ovog budućeg susreta, a Teodora posle četvrtfinala Vimbldona upisuje drugo uzastopno na US Openu i tako pokazuje da može da igra na različitim podlogama.

Pošto je Srbija naviknuta od strane Novaka Đokovića da ide duboko kroz žreb i druge nedelje, sada to nije slučaj, tako da je Kostovićeva ostala jedini predstavnik naše zemlje u Njujorku.

(Telegraf.rs)

Video: Prekinut prijateljski meč Partizan - Pariz zbog vređanja supruge Nebojše Čovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA