Đoković ostaje u Top 5: Predaja Dimitrova uticala na Novaka, ovaj bi mu rezultat još odgovarao na US Openu!

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Nakon ispadanja Grigora Dimitrova sa US Opena, Novak Đoković je zasigurno ostao u svetskih Top 5 na ATP listi po završetku poslednjeg Grend slema u sezoni.

Dimitrov je u četvrtom setu predao Frensisu Tijafou i izgubio tako svaku nadu da dođe do titule US Opena. Zapravo, samo tako je i mogao da pretekne Novaka na ATP listi i da ga pogura možda izvan prvih pet.

Ipak, da bi se Đoković našao posle ovog turnira na šestom mestu, bilo je potrebno da Dimitrov osvoji turnir, ali i da Danil Medvedev uđe u polufinale, što i nije tako daleko.

Ukoliko bi Medvedev savladao Janika Sinera i došao među četiri najbolja u Njujorku, Novak bi od ponedeljka bio peti teniser sveta.

Izdešavalo se dosta stvari u vrhu, a Đoković je ispadanjem u trećem kolu od Alekseja Popirina prepustio svoju sudbinu u tuđe ruke.

Pa je, u odnosu na početak takmičenja u Velikoj jabuci kada je bio drugi na planeti, sada na "živoj" tabeli je četvrti i navijaće za Sinera kako ne bi pao za još jednu poziciju.

Ovaj splet je sasvim prirodan shodno tome da je najbolji svih vremena branio titulu na US Openu i eliminacijom u trećoj rundi je izgubio čak 1900 bodova.

Siner nakon turnira ostaje prvi, Aleksandar Zverev ide na drugu poziciju, dok je treći Karlos Alkaraz.

Novak je, za sada, četvrti i Medvedev je peti sa idejom da savlada Italijana, prođe u polufinale i preskoči Đokovića.

Promena u ostatku Top 10 karavana bi moglo da bude, jer bi dalje napredovanje u turniru Aleksa De Minora i Tejlora Frica mogao da ih pogura za koje mesto napred.

Iz Top 10 ekipe su još uvek živi na US Openu upravo De Minor i Fric, te Medvedev i Siner.

(Telegraf.rs)

Video: Dao je i jedno obećanje Grobarima: Nilikina otkrio u čemu je tajna njegove preciznosti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tijana

    4. septembar 2024 | 08:35

    Osvajac zlatne olimpijske medalje, ne bi trebao da zavisi od igre drugih, t.j.da li je neko predao, izgubio, usao u polufinale itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA