Za Bugarina titula Grend slema ostaje san: Dimitrov predao Tijafou, dva Amerikanca u polufinalu US Opena!

 
M. B.
M. B.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Bugarski teniser Grigor Dimitrov zbog povrede nije bio u stanju da privede meč četvrtfinala US Opena, te je pri rezultatu 6:3, 6:7(5), 6:3, 4:1 za Frensisa Tijafoa predao Amerikancu i propustio ga do najbolja četiri na poslednjem Grend slemu u sezoni.

Posle tri sata i jednog minuta, bilo je jasno da će jedan Amerikanac ove sezone sigurno igrati za titulu US Opena, jer će se u polufinalu sastati Tijafo i Tejlor Fric koji je nešto ranije izbacio Aleksandra Zvereva sa 3:1.

Dimitrov je u petom gemu petog seta morao da položi oružje nakon što nije više mogao da trpi bolove u butini.

Iako su mnogi teniski fanatici dozivali još jedan pokušaj napada na Grend slem titulu, Bugarin je ovoga puta stao mnogo ranije, te nije iskoristio ispadanje Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva u svom delu žreba.

Ovim porazom Griške, kako ga zovu bugarski navijači, osiguran je ostanak Novaka Đokovića u Top 5 nakon turnira u Njujorku, ali kako stvari stoje, samo titula Dimitrova je mogla da ga smesti na šestu poziciju, što je iz ove perspektive bila nemoguća misija.

Grigor bi sada mogao da izgubi status Top 10 igrača, ali bi se to samo desilo ukoliko Aleks De Minor uđe u polufinale, a Tejlor Fric u finale turnira.

Sa druge strane, Tijafo je potvrdio još jednom da voli da igra pred domaćom publikom, te je ponovio uspeh od pre dve godine kada je takođe uspeo da se plasira u polufinale.

Big Fo i Fric se prilično dobro znaju, igrali su međusobno sedam puta, ali Tejlor je u seriji od čak šest pobeda i jedini poraz ima još pre osam godina na Indijan Velsu. Sve ostalo je rešio u svoju korist.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA