Evo ko je stigao do četvrtfinala US Opena: Medvedev i Siner u sudaru GS šampiona, navijač Junajteda pravi čuda

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Jedan od ova osam igrača boriće se za titulu Grend slema - petorici bi finale bilo premijerno, jedan se borio već u finalnom meču, a dvojica imaju po jedan takav trofej u vitrinama. Janik Siner, Danil Medvedev, Aleks De Minor, Džek Drejper, Aleksandar Zverev, Tejlor Fric, Grigor Dimitrov i Frensis Tijafo dogurali su daleko pod svetlima US Opena i videćemo ko će u seči favorita proći sa štitom.

Siner i Medvedev, te samo jedno mesto u polufinalu za jednog od ove dvojice Grend slem šampiona. Italijan baš ove godine došao do najznačajnijeg uspeha u karijeri osvojivši Australijan Open, dok je Danil slavio baš u Njujorku i želi da ponovi takav scenario.

Svaki svoj meč je Janik do četvrtfinala dobio bez izgubljenog seta, osim onaj na startu protiv Mekenzija Mekdonalda u kojem je slavio sa 3:1. Poslednji duel protiv Tomija Pola rešio je u tri dobijena, ali sa dva veoma teška taj-brejka pred američkom publikom.

Ono što je interesantno jeste da je i Medvedev izgubio samo jedan set do sada u Njujorku, i to baš u prvom kolu protiv našeg Dušana Lajovića. On je u osmini finala s puta sklonio iznenađenje iz Portugalije, Nuna Boržeša, koji se do te faze pošteno istrošio i Rusu uzeo tek četiri gema za manje od dva sata igre.

Kladionice u ovom okršaju Sinera i Medvedeva ipak Janika vide kao blago favorita. Njih dvojica su se do sada sastajala 12 puta, čak 11 puta na betonu i ruski teniser vodi sa 7:5 u međusobnim okršajima.

Poslednji im se baš desio na Vimbldonu kada je popularni Meda uspeo sa 3:2 da izbaci Italijana.

Što se tiče Novaka Đokovića, koji od trećeg kola nije prisutan u Njujorku, njemu bi više odgovaralo da Siner pobedi i utvrdi prvu poziciju na ATP listi, jer bi u slučaju trijumfa Medvedeva pao na petu poziciju.

Što se tiče drugog četvrtfinalnog para u gornjem delu žreba, De Minor i Drejper će međusobno odlučiti ko će dalje. Nijedan od ova dva tenisera pobedom bi napravili najveći proboj ikada na Grend slem turnirima.

Aleks de Minor - Emil Rusuvuori Foto: Tanjug / AP

De Minor je do sada igrao na tri Grend slema četvrtfinala, dok se njegov protivnik iz Britanije samo jednom u karijeri do sada plasirao u osminu finala, pa mu je i ovo već sada životni uspeh.

Drejper, ne da nije slučajno među osam najboljih na US Openu, već je bez izgubljenog seta došao dovde. Sa 6:3, 6:1, 6:2 je u prošloj rundi poslao kući Tomaša Mahača koji ima sjajnu sezonu iza sebe i pobedu protiv Novaka.

Ipak, sada mora da stisne zube, jer mu je De Minor prvi nosilac iz prvih 10 na turniru. Ovaj navijač Mančester junajteda je već dovoljno uradio i svaki novi uspeh mu je od zlata vredan.

Demon, kako ga zovu u Australiji, vratio se brzo iz jedne nezgodne povrede i odmah napravio dobar rezultat.

Gubio je po set i od Markosa Girona i od Dana Evansa i u prošlom kolu od Džordana Tompsona, ali je preživeo svaki zadatak i evo ga u četvrtfinalu.

Tri puta su se sastajala oba dva momka i Aleks je u sva tri navrata izlazio kao pobednik, s tim što je poslednji okršaj u martu Drejper morao da preda kod 1:1 u setovima i 4:0 u gemovima u Akapulku.

U donjem delu žreba od dan ranije poznato je da će Aleksandar Zverev i Tejlor Fric odlučiti međusobno ko će u polufinale, dok će duel iste težine imati Frensis Tijafo i Grigor Dimitrov.

Koga ćemo videti u finalu? Prvo da od ovih osam dođemo do poslednjih četiri, a onda ulazimo u veliku završnicu pod svetlima Flešing Medouza.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    4. septembar 2024 | 00:57

    Da se sudilo svima isto Siner ne bi ni bio u New Yorku. Suspendovali bi ga na neko vreme. Pravde nema. Svi se slazu ne bitno da li javno to kazu ili ne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA