Novak ga zvao za sparing partnera na Vimbldonu, a Troicki da trenira sa Srbijom: "Neću više igrati juniore"

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Srpki teniser Marko Maksimović u poslednjih nekoliko meseci dobio je sve što jedan mladi igrač može da poželi - trenirao je sa Novakom Đokovićem redovno tokom jednog Grend slema i dobio je poziv reprezentacije Srbije da bude deo trenažnih sesija. To bi ovaj 18-godišnji Banjalučanin trebalo da iskoristi i spremi se za seniorski beli sport.

Marko je stigao na US Open, ali je i u singlu i u dublu tesno poražen u tri seta.

Juče tokom singla sam servirao solidno, ali je tokom trećeg seta pao mrak, gubila mi se loptica u nebu, ali ovo je neki trenutni problem. Na US openu sam prvi put, moj drugi juniorski Grend slem, ujedno i poslednji. Super je, lepo je, centar je ogroman. Baš sam se iznenadio, mislio sam da je manji od Vimbldona, ali nije - rekao je Maksimović.

Srbija se priprema za meč sa Grčkom, a on će biti deo svega toga. Aktivnost koja mu se poklapa upravo sa odlukom da pređe iz juniorskog u seniorski tenis.

- Razmišljali smo i doneli smo odluku da neću igrati više juniorske jer je po meni suludo ganjati Top 10 zbog vajld karti. Sad ću posle ovoga da ispadnem iz juniorskih Top 20. Pozvao me je Viktor Troicki da treniram sa njima na Dejvis kupu i hvala mu puno na tome. Posle toga ću da igram fjučerse. To počinje 9. septembra, pripreme, a onda se igra 14. i 15. septembra, pa idemo dalje - naveo je Maksimović.

Oko sebe ima tim ljudi koji mu pomaže da stasa na najbolji mogući način.

- Moj trener je Ivan Bjelica, sa njim radim dve i po godine, od kad sam prešao u Srbiju i mnogo mi je pomogao, jako sam mu zahvalan na tome. Kondicioni trener mi je Nemanja Todorović sa kojim radim od prošle godine kada se TC Novak zatvorio. Nažalost ne, ne putuju sa mnom, jer je jako teško finansijski da se izdrži. Trener na većinu turnira putuje sa mnom, jako je skupo da se ide. Moraš da dođeš dve-tri nedelje pre, da igraš neki pripremni turnir pre toga i onda smo odlučili da idem sa ITF. Oni pokrivaju sve, hotel, spavanje, hranu. Naše je samo da plaćamo španovanje i prijave za turnire.

Moraće da se izbori sa nekim nedostacima u igri, a po nastupima na Vimbldonu i US Openu se moglo primetiti da mu manjka inicijative u poenima i odvažnosti da češće agresivnije krene napred. Na svemu će se raditi.

Marko Maksimović Foto: Telegraf.rs

- Moram da poradim još na servisu, na tome stalno radimo. Radimo na ofanzivnijoj igri, da što više idem napred, zatvaram mrežu. Jako dobro se branim, ali radimo na tome da igram dosta agresivnije

Kako bi se na najbolji način predstavio publici, Marko je otkrio koju podlogu preferira, ali da se trudi da igra na svim podjednako dobro.

- Definitivno je to šljaka, omiljena i najprirodnija podloga. Odrastao sam na šljaci, nisam mnogo igrao na brzim podlogama. Mislim da imam adute da mogu da igram na svim podlogama, samo treba da verujem u to.

Đoković ga je više puta pozivao na Orangi, trenažni centar Vimbldona, kako bi se sa njim pripremao za predstojeće obaveze tokom trećeg Grend slema u sezoni.

- Mislim da je to najbolji osećaj na svetu, kada te najbolji svih vremena četiri puta zove da treniraš sa njim na Vimbldonu. Stvarno je super, mnogo mi je pomogao, značilo mi je, dalo mi je samopouzdanje i trudim se da to iskoristim najbolje što mogu - zaključio je Maksimović.

Marka ćemo od Dejvis kup sudara sa Grcima stalno gledati u seniorskom tenisu, pa mu se jedino može poželeti sreća da se priključi plejadi zvezda koje krase naš beli sport u ovom veku.

(Telegraf.rs)

Video: Neobičan ritual Zvezdinog fudbalera pred poslednji trening za meč sa Benfikom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA