Za koga treba da navija Novak Đoković da postane šampion US opena? Izgleda da je Siner najmanje "zlo" od svih

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Nažalost, najboljeg srpskog tenisera i sportistu sveta, Novaka Đokovića ne gledamo u završnici US opena ove godine, a nakon što je prošle uspeo da osvoji šampionsku titulu. To je dovelo do toga da Nole izgubi čak 1.900 bodova na predstojećoj ATP listi, a još jedna stvar sada postaje jako važna.

Bliži se sama završnica sezone i Đoković se trenutno nalazi na "ivici" kada je u pitanju ATP trka za Završni turnir u Torinu, pošto se nalazi na sedmom mestu sa ozbiljnom mogućnošću da čak ispadne i van Top 8 nakon završetka US opena!

Naime, u žrebu se i dalje nalaze čak četvorica tenisera koja gledaju u leđa Đokoviću i koja se nalaze manje od 500 bodova iza njega, što faktički može da se nadoknadi na samo jednom turniru ili do kraja US opena.

U ATP trci, dakle, Novak Đoković zauzima sedmo mesto sa 3.260 bodova i stanje je takvo da su mu iza leđa odmah Aleks de Minor sa 3105 poena (155 poena manje), zatim Tejlor Fric sa 2.990 bodova (270 poena manje), tu je i Grigor Dimitrov sa 2.835 bodova (425 poena manje) i Tomi Pol sa 2.735 bodova (525 poena manje).

Janik Siner Foto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

Sva četvorica su i dalje u glavnom žrebu, pošto su Tejlor Fric i Grigor Dimitrov već u četvrtfinalu, dok su Aleks de Minor i Tomi Pol u osmini finala i večeras će pokušati da se domognu mesta među najboljih osam.

Ako Aleks de Minor pobedi, već će preskočiti Đokovića u ATP trci, a Tomi Pol može samo da umanji razliku za 200 poena, mada će mu biti najteže, jer se sastaje sa Janikom Sinerom.

U žrebu su, dakle, pored pomenutih tenisera preostali još Nuno Borhes iz Portugala, Džek Drejper iz Velike Britanije, Tomas Mahač iz Češke Republike, Džordan Tompson iz Australije, Aleksander Zverev iz Nemačke i Frensis Tijafo iz SAD-a.

Deluje da bi za Novaka Đokovića bilo najmanje "zlo" kada bi neko od njih uspeo da se domogne titule na poslednjem Grend slemu, s tim da treba naglasiti da bi u slučaju pobeda Tijafoa ili Tompsona, njih dvojica uspela da takođe priđu jako blizu saldu Srbina u ATP trci.

Ne bi valjalo ni kada bi titulu osvojio Danil Medvedev, jer bi to značilo da bi preskočio Đokovića na ATP listi. Rus može da zaobiđe Novaka čak i ako bude ušao u polufinale. Isto tako, ne bi valjalo ni da Grigor Dimitrov postane šampion, jer bi Novaka obišao, verovali ili ne, za pet poena.

Grigor Dimitrov Foto: Tanjug / AP

U takvom raspletu, deluje da bi bilo najmanje "zlo" da titulu na kraju osvoji Janik Siner ili eventualno Aleksander Zverev, jer su se obojica već plasirala na završni turnir i svakako se već nalaze dosta ispred Đokovića na prvom i drugom mestu na ATP listi.

Za sada su trojica tenisera uspela da obezbede sebi mesto na Završnom turniru u Torinu, a to su Janik Siner, Aleksander Zverev i Karlos Alkaraz. Čeka se da se vidi koja petorka će im se tamo priključiti...

ATP TRKA - PRESEK TABELE

1. Janik Siner (Italija) - 7.200 bodova*

2. Aleksander Zverev (Nemačka) - 6.115 bodova*

3. Karlos Alkaraz (Španija) - 6.010 bodova

--------------------------------------------------------

4. Danil Medvedev (Rusija) - 4.220 bodova*

5. Kasper Rud (Norveška) - 3.785 bodova

6. Andrej Rubljov (Rusija) - 3.480 bodova

7. Novak Đoković (Srbija) - 3.260 bodova

8. Aleks de Minor (Australija) - 3.105 bodova*

9. Tejlor Fric (SAD) - 2.990 bodova*

10. Grigor Dimitrov (Bugarska) - 2.835 bodova*

11. Tomi Pol (SAD) - 2.735 bodova*

12. Stefanos Cicipas (Grčka) - 2.725 bodova

13. Hubert Hurkač (Poljska) - 2.580 bodova

14. Lorenco Museti (Italija) - 2.225 bodova

15. Holger Rune (Danska) - 2.175 bodova

16. Frensis Tijafo (SAD) - 2.050 bodova*

*teniseri koji su preostali u glavnom žrebu US opena

(Telegraf.rs)

Video: Er Srbija iznenadila Đokovića na povratku u Beograd iz Njujorka: Avion posebno brendiran za njega

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA