Tijafoa pitali o Đokoviću nakon što je eliminisao njegovog "dželata", on iznenadio sve: "Nisam iznenađen..."

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Novak Đoković je ispao sa US Opena i to je bilo najveće iznenađenje dosadašnjeg takmičenja, ali američki teniser Frensis Tijafo smatra da to nije iznenađenje njemu koji je iz sveta tenisa.

Na konferenciji za medije Tijafo je posle pobede nad Aleksejem Popirinom, koji je izbacio upravo Đokovića, upitan o tome da li je bio iznenađen što mu je rival bio Popirin, a ne Đoković, ali i kako sada gleda na dalji žreb, jer ga smatraju jednim od favorita i za titulu.

Tijafo je istakao da nije bio iznenađen ispadanjem Novaka, posebno jer je prethodno osvojio Olimpijske igre, a nekoliko dana pre je čak i izjavio i da mu nije jasno što je i došao u Njujork, jer bi on na njegovom mestu ostao u Srbiji i pio kao lud.

Sada je imao malo drugačiji odgovor, ali takođe je istakao da nije preterano iznenađen.

- Hvala na komplimentu. Mislim na to da sam jedan od favorita. Nisam baš razmišljao na taj način. Novak je ispao, ali Aleksej igra neverovatno. Osvojio je Masters, igrali su već treći put na Grend slemovima ove sezone i uvek mu je uzimao setove. Novak je upravo osvojio Olimpijske igre. Za mene, iz sveta tenisa, to nije bilo najveće iznenađenje na svetu. Naravno, pobediti Novaka je ogroman uspeh u bilo kom trenutku, bilo kada i bilo gde, ali nekako osećam da je Aleksej imao taj nivo i pokazao ga je i protiv mene. Bio je to zaista, zaista, visok nivo. Tako da sam morao da dam sve od sebe.

- Ne razmišljam ništa u smislu toga da sam favorit i slične stvari. Samo idem dan po dan, fokusiram se na dane za oporavak. Kada dođe dan meča, počinješ da se fokusiraš na meč. Gren slemovi traju dve nedelje, ima puno toga što se dešava, ne možeš previše da se opterećuješ time šta bi moglo da se desi. Svi su dobri, tako da nije bitno ko je tu, a ko nije - rekao je Tijafo.

(Telegraf.rs)

Video: Rekapitulacija trećeg dana US Opena i prolaska Novaka Đokovića u srpskom derbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA