Zverev sanja Grend slem titulu: Saša spavao 45 minuta, a onda razbio Amerikanca za četvrtfinale US Opena

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Aleksandru Zverevu je boravak u Njujorku za sada kao iz bajke - prvo je preuzeo drugu poziciju na ATP listi, a sada je prošao u četvrtfinale US Opena savladavši posle preokreta Brendona Nakašimu sa 3:6, 6:1, 6:2, 6:2.

Iako su mnogi posle prvog seta pomislili da će imati težak zadatak, Nemac je domaćem teniseru prepustio samo pet gemova do samog kraja meča koji je trajao nešto preko dva i po sata .

Sve se Saši otvorilo ispadanjem Novaka Đokovića i praktično je ogroman favorit da se nađe u finale poslednjeg Grend slema u sezoni.

Sledeći protivnik će mu biti Tejlor Fric koji je izbacio Kaspera Ruda sa 3:1, ali po trenutnoj konstalaciji snaga, nema dvojbe da će Zverev biti taj koji će na papiru biti predodređen za pobedu.

Do borbe za titulu bi mu samo još mogli doći Grigor Dimitrov i pobednik meča Frensisa Tijafoa i Alekseja Popirina.

Posle povratka na drugo mesto ATP liste, glavni zadatak mu je da ponovo dođe do finala US Opena gde se 2020. godine našao i izgubio od Dominika Tima.

Niko od preostalih učesnika US Opena, osim Janika Sinera i Danila Medvedeva, nisu u rukama držali trofej Grend slema, pa se Aleksandar sada nada da bi mogao i to da učini u odsustvu aduta poput Novaka i Karlosa Alkaraza.

(Telegraf.rs)

Video: Goran Stevanović posle Zvezde: "Ma... Bespotrebno je pričati, daleko su kvalitetniji"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Keti

    2. septembar 2024 | 02:23

    Svaka čast! Navijala sam za Zvereva. Nadam se da će dobiti ovaj GS. U inat svima koji ga mrze, od zena i osoba koje mu namestaju kojekakve afere, do svih onih koji ucestvuju u takvoj sramoti. Vazno da je Siner zasticen kao beli medved, posle onakve doping afere koja je za oduzimanje svih titula unazad i suspenziju sa US opena i jos na par godina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA