Još jedna loša vest za Đokovića sa US opena: Favorit preživeo i dodatno mu pobegao na ATP listi

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Nemački teniser, Aleksander Zverev uspeo je da preživi i ne bude eliminisan noćas u trećem kolu US opena, pošto je posle preokreta savladao vrlo žilavog Tomasa Martina Ečeverija iz Argentine u četiri seta - 3:1 (5:7, 7:5, 6:1, 6:3) i tako je dodatno "umakao" Novaku Đokoviću na ATP listi.

Nemac je svakako posle poraza Đokovića od Alekseja Popirina uspeo da ga prestigne i sada je na drugom mestu na svetu uživo sa 6.875 bodova, dok je naš Novak ostao na 5.560 poena.

Zverev bi čak mogao dodatno da uveća razliku i da "gura" sve do 8.675 poena, što će reći da bi ukoliko osvoji turnir imao čak 3.000 bodova više od srpskog asa.

Ali nije mu danas, odnosno noćas bilo nimalo lako. Argentinac i Nemac su svoj meč počeli u 23.00 časa po lokalnom vremenu, odnosno u 05.00 ujutru po srednjevropskom, tj. vremenu u Srbiji. Završili su ga u 02.35 ujutru...

Nisu uspeli da dostignu onih 03.07 časova, do kojih su "gurali" Lorenco Museti i Novak Đoković na Rolan Garosu, ali su svakako sami sebe dosta namučili i potrošili ogromnu količinu energije.

Aleksander Zverev - Tomas Martin Ečeveri Foto: Tanjug / AP

Argentinac je uspeo da osvoji prvi set sa 7:5, pošto je bio smireniji u završinici, a i u drugi set je krenuo mnogo bolje, pošto je prvi napravio brejk na 3:2. Delovalo je da Ečeveri ide ka vođstvu od 2:0, ali je Aleksander tada sve promenio.

Dva brejka je u završnici drugog seta napravio Nemac, a u trećem setu se prošetao, prepustivši samo jedan gem Tomasu Martinu Ečeveriju.

Na kraju ni četvrti set nije bio neki preveliki problem za Aleksandera Zvereva, koji je uspeo da napravi dva vezana brejka posle 3:3 i da tako stavi tačku, iskoristivši drugu meč loptu koja mu se ukazala.

Eliminacijom Novaka Đokovića, njemu se sada otvorio i žreb, pa će se u osmini finala sastati sa Brendonom Nakašimom.

(Telegraf.rs)

Video: Rekapitulacija trećeg dana US Opena i prolaska Novaka Đokovića u srpskom derbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA