Evo kada je Novak Đoković poslednji put izgubio na Grend slemu pre osmine finala

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Nažalost, najbolji teniser i sportista planete, Novak Đoković neće ove sezone dodati svojoj kolekciji još jedan Grend slem, pošto je poražen noćas u trećem kolu US opena od Alekseja Popirina iz Australije u četiri seta - 1:3 (4:6, 4:6, 6:2, 4:6). 

Samim tim, Srbin je zaokružio ovu godinu bez uspeha na Grend slemovima, a jedini turnir koji je zasad uspeo da osvoji ove godine su Olimpijske igre u Parizu, što je bio i glavni i najveći cilj našeg asa.

Ono što je ipak mnoge iznenadilo jeste činjenica da je Novak ispao prilično rano na US openu, u trećem kolu pre osmine finala, pa su se mnogi zapitali kada se to poslednji put uopšte i desilo.

Bilo je mečeva baš u toj osmini finala kada je Đoković gubio od Čunga, Vavrinke, ali poslednji put kada mu se desilo da nije došao do te faze takmičenja bilo je pre punih sedam godina.

Dogodilo se to na Australijan openu 2017. godine kada se sastao sa čuvenim Denisom Istominom iz Uzbekistana, koji je tada bio 117. teniser na svetu.

Njih dvojica igrala su u drugom kolu Grend slema u Melburnu, a Đoković je na kraju poražen u pet setova posle ogromne drame i borbe - 2:3 (6:7, 7:5, 6:2, 6:7, 4:6).

I sam Srbin je na konferenciji istakao da je ovo bio njegov najlošiji turnir u dugom vremenskom periodu, a ostaje da se vidi da li će do kraja sezone Đoković uspeti da se izbori za mesto na Završnom mastersu u Torinu.

(Telegraf.rs)

Video: Rekapitulacija trećeg dana US Opena i prolaska Novaka Đokovića u srpskom derbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    31. avgust 2024 | 09:03

    Nole da se odmori, vrati Vajdu na jednu sezonu, i posle toga u penziju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA