"Bio sam u šoku, onda sam rekao sebi - što ne bih ja tako?": Popirin otkrio kako je srušio Novaka na US openu

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 9

Veliko iznenađenje priredio je Aleksej Popirin ove večeri, pošto je uspeo da eliminiše Novaka Đokovića u trećem kolu US opena u četiri seta i tako je nastavio svoj put na poslednjem Grend slemu u sezoni - 1:3 (4:6, 4:6, 6:2, 4:6).

Na konferenciji za medije, Popirin je za sam početak istakao da je razlika na današnjem meču u odnosu na neke prethodne sa Đokovićem bila ta što je šanse koje su mu se ukazivale koristio.

- Da, bila je to izuzetna predstava sa moje strane. Rekao sam pre meča da sam u poslednja dva sudara propuštao neke šanse, a sada sam ih koristio.

Nivo igre Popirina je zaista bio na fantastičnom nivou.

- Nije ovo bio možda moj najveći nivo zato što sam igrao neke mečeve gde sam se osećao bolje nego danas. Postavio sam se dobro taktički i ipak odigrao jedan od najboljih mečeva. Nivo jeste bio veliki, ali... Bilo je mečeva u kojima pogodim 50 vinera i imam 50 neiznuđenih geršaka. To je jednostavno tako.

Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Ovo je prvi put da je Popirin igrao na "Artur Ešu" i odmah je ostvario veliku pobedu.

- Bilo je sjajno. Izašao sam na Artur Eš 20 minuta pre meča i to je prvi put da sam bio na Artur Ešu. Hteo sam da osetim i da vidim kako stadion izgleda i koliko je veliki. Publika je bila sjajna, uključila se u meč. Kada sam pogađao te pasing udarce, bilo je sjajno osetiti publiku uz sebe.

Nije se uplašio da će se Đoković vratiti posle vođstva 2:0.

- Sve te stvari su bile u mojoj glavi. Nije igrao najbolji tenis. Čekao sam da počne. Imao sam osećaj da je baš počeo u trećem setu, ali tada sam i ja popustio. Nisam mogao da pogodim prvi servis. Bezbroj puta se vraćao posle 0:2 i nisam želeo da to učini protiv mene. To mi je prolazilo kroz glavu. To mi je bila i dodatna motivacija, da uzmem četvrti set. Morao sam da bodrim sam sebe, da se dižem, da opsujem sebe da se podignem i uspeo sam.

Kaže da nije gledao meč Karlosa Alkaraza i Botika van de Zandshulpa, ali da je bio iznenađen krajnjim ishodom...

- Zaspao sam oko pola 11 i nisam gledao meč. Kada sam se probudio, pokazao sam devojci rezultat. Bio sam u šoku. Ludilo. Dešavaju se takvi rezultati. Rekao sam sebi: "Što ne bih ja to bio danas?".

Novak Đoković FOTO: Tanjug / AP

Sada kada su eliminisani Alkaraz i Đoković, može li Popirin sve do kraja?

- Ne razmišljam toliko daleko. Za mene je uvek samo sledeći meč. Fokus mi je na Frensisu. Ako prođem to, razmišljaću dalje.

On je tek drugi Australijanac koji je dobio Đokovića na najvećim turnirima još od Lejtona Hjuita i 2006. godine.

- Čast je biti u istoj liniji sa Lejtonom. Dobar osećaj. Mislim da sam jedini Australijanac koji je uz Hjuita osvojio Masters, i to je sjajno! (smeh). Nadam se da ću nastaviti tako, da uradim još stvari koje je Lejton uradio

(Telegraf.rs)

Video: Rekapitulacija trećeg dana US Opena i prolaska Novaka Đokovića u srpskom derbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    31. avgust 2024 | 08:04

    Ne preterujte da je protivnik bio sjajan Nole mu je poklonio poene losim servisom. Nesto Noleta muci. On je nas i najbolji je i pored gubitka.

  • Gasa

    31. avgust 2024 | 07:50

    Ma sta se hvali,nego novak slabo igrao

  • Veca

    31. avgust 2024 | 09:53

    Sta ste se digli ,Nole imao los dan i izgubio.Niko nikad ne moze biti kao Nole 💪👌👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA