Neverovatan podatak za Alkaraza: Kada god se Karlosu ovo desi na Grend slemu, na kraju sigurno gubi

 
M. B.
M. B.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Karlos Alkaraz je neočekivano brzo skliznuo u poraz već u drugom kolu US Opena, a jedan podatak je usmeravao duel sa Botikom Van De Zandshulpom baš u tom smeru.

Rezultat je na kraju bio 3:0 za Holanđanina, a da će pobediti na kraju bilo je mnogo jasnije kada je došao do 2:0 u setovima, jer se Alkaraz nikada nije vratio do pobede kada ima dva seta minusa!

Da, Španac kada god bi gubio sa 2:0 bio bi sigurno osuđen na poraz. Sa jedne strane, Karlitos je mlad i veliki je put pred njim, a sa druge strane se može reći da se radi već o višestrukom šampionu koji nije sposoban da izađe iz letargije i preokrene situaciju.

Iako je nezahvalno porediti, bitno je pomenuti da je Novak Đoković to na Grend slemovima učinio čak osam puta, a još impozantnija činjenica je da je, kada prevaziđe na turniru 0:2, od tih osam putešestvija čak pet puta išao direktno do titule.

Novak se vraćao od 0:2 protiv Giljerma Garsije Lopeza 2005. godine na Vimbldonu, zatim Rodžera Federera 2011. godine na US Openu, Andreasa Sepija 2012. godine na Rolan Garosu, Kevina Andresona 2015. godine na Vimbldonu, Lorenca Musetija 2021. godine na Rolan Garosu, Stefanosa Cicipasa 2021. godine na Rolan Garosu i Janika Sinera 2022. godine na Vimbldonu, Laslo Đere 2023. godine na US Openu.

Mentalna snaga dokazana kod najboljeg svih vremena.

No, Alkaraz je mlad i tek ga čekaju velike bitke i teške stanice u teniskoj karijeri. Biće prilike i za veliki povratak. Ovaj US Open je, za sada, potvrda dosadašnje statistike.

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    30. avgust 2024 | 10:46

    Verovatno je izgubio jer se nije dopingovao. Zbog Sinera sad mora i on malo da pazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA