"Samo sat vremena nakon tog meča...": Alkaraz pričao o finalu OI sa Novakom posle šokatnog poraza na US Openu

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Karlos Alkaraz senzacionalno je ispao u drugom kolu US Opena sa 3:0 od Botika Van De Zandshlupa iz Holandije, a samo desetak minuta nakon kraja meča se pojavio pred novinare ispod Artur Eša.

Ni sam nije mogao da shvati kako se ovo dogodilo.

- Ne znam šta da kažem... Pre svega, on je igrao sjajno. Igrao je odličan tenis. Mislio sam da će mi dozvoliti više poena. Hoću da kažem, lakih poena. Nije pravio mnogo grešaka, mislio sam da će početi u jednom momentu. Zato sam bio zbunjen. Nisam znao kako da se snađem. Nisam mogao da podignem nivo igre, ostao je isti tokom čitavog meča. To nije bilo dovoljno za pobedu niti za bilo kakvu šansu. Ne znam, eto. Nisam osećao lopticu, pravio sam mnogo grešaka, a kada sam hteo da se vratim, bilo je kasno.

Na pitanje, da li je moguće da je tokom prošlih meseci i igranja na dva Grend slema i Olimpijskim igrama izgubio snagu, Alkaraz je komentarisao:

- Verovatno. Raspored je bio jako zgusnut, igrao sam dosta mečeva uključujući Rolan Garos, Vimbldon i Olimpijske igre. Uzeo sam mali odmor posle Olimpijskih igara, mislio sam da će to biti dovoljno. Pomoglo mi je, ali izgleda da nije bilo dovoljno. Verovatno da nisam došao sa toliko energije koliko sam mislio da nosim. Ne želim da mi to bude opravdanje. Momak sam kojem je potrebno više dana ili više odmora da bi došao spreman za bitne turnire. Moraću da razmislim o tome, da naučim i ispitima. To je to.

Nije se borio samo protiv Holanđanina.

- Borio sam se protiv sebe. U tenisu se borite protiv nekog ko želi isto što i ti, da pobedi, zato morate da razmišljate i igrate što je bolje mogće. Danas sam igrao protiv protivnika i protiv sebe. Mnogo emocija koje nisam mogao da kontroliše. Usponi i padovi, pravi rolerkoster. Moram da unapredim neke stvari, da naučim.

Na kraju, upitan je da li mu je možda poraz od Novaka Đokovića u finalu Olimpijskih igara i propuštena zlatna medalja i dalje u glavi.

- Mislim da ne. Nisam mislio toliko o tome. Bilo mi je teško što sam bio tako blizu zlatne medalje, ali samo sat vremena nakon tog meča sam shvatio šta sam uspeo. Da sam osvojio srebrnu medalju. To je veliki uspeh. Zaista sam ponosan na to. Ne mislim više o tome. Mogu reći da to nije uticalo na mene - zaključio je Alkaraz.

(Telegraf.rs)

Video: Karlik Džons o debiju pred Grobarima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    30. avgust 2024 | 07:43

    Mnoge karijere su zaustavljene posle poraza od Novaka. Ne znam zasto tako tragicno dozivljavaju poraz od najboljeg tenisera. Valjda je gore kad izgubis od losijeg od sebe.

  • Chare

    30. avgust 2024 | 07:49

    Ljudi ovaj ima košmare zbog Noleta...uništio mu psihu čovek

  • Nemke

    30. avgust 2024 | 10:58

    Kako Nole ne izlazi iz glave,Alkaraziću mnoge Nole mlade koji su poleteli i vređali ga je oterao. U penziju nikada ti neceš osvojiti ni 10 GREND SLEMOVA A KAMOLI DA PRESTIGNEŠ NJEGOVE NEVEROVATNE TITULE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA