Ko je čovek koji je počistio Alkaraza na US Openu? Jedva mu izgovaraju prezime, Novak ga jednom pobedio...

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Kao grom je udarila vest sa Artur Eša - Karlos Alkaraz je eliminisan već u drugom kolu US Opena od 74. tenisera sveta Botika Van De Zandshulpa, i to u tri seta. Od ovog dana, i oni koji mu ne mogu lako izgovoriti prezime, čuće ga više nego dovoljno puta, jer se ovakve stvari zauvek pamte.

Van De Zandshulp je pre 28 godina rođen u Vageningenu, a u karijeri nije osvojio niti jednu ATP titulu u singlu.

Ipak, nije da nije imao uspeha i nije da nije bio viđen u teniskim krugovima. Uspeo je 2022. godine da se domogne 22. pozicije na svetskoj rang listi.

Što se tiče Grend slemova, do sada je najviše stizao do trećeg kola Australijan Opena i Rolan Garosa, osmine finala Vimbldona, ali i četvrtfinala US Opena 2021. godine, pa je sada jasno da su mu ciljevi u Njujorku uvek veliki.

Trener od prošle godine mu je bivši teniser Sven Groneveld, igra forhend desnom rukom, a u dosadašnjem delu karijere je zaradio skoro četiri i po miliona dolara.

Interesantno je da se u životu samo jednom plasirao u četvrtu kolo Mastersa, dok su mu pohodi stalno bili zaustavljani pre te runde.

Dva puta je imao priliku da se okiti ATP titulu, ali mu je Holger Rune, verovali ili ne, dve godine u nizu stao na put. Oba finala je igrao Minhenu, 2022. i 2023. godine, ali je u prvoj sezoni predao Dancu kod 4:3, a u drugoj je pao tek u taj-brejku trećeg seta.

Sa Novakom Đokovićem je jednom igrao u karijeri, i to u Astani gde je uspeo da uzme jedva četiri gema (6:3, 6:1).

Igrao je i sa Rafaelom Nadalom (izgubio dva puta) i Janikom Sinerom (izgubio dva puta) i sa Danilom Medvedevom (izgubio četiri puta).

Od Top 10 pobeda, do ove ubedljivo najveće, imao je trijumfe protiv Andreja Rubljova, Feliksa Ože Aliasima, Kaspera Ruda (dva puta), Kamerona Norija i Tejlora Frica dok su pomenuti bili u momentu članovi te družine.

Veliki je navijač Ajaksa, a omiljeni film mu je Gladijator... Nema sumnje da ga je pogledao pre meča sa Alkarazom.

Sada, ima prostora da napreduje dalje na US Openu, a u trećem kolu će igrati protiv Džeka Drejpera.

(Telegraf.rs)

Video: Karlik Džons o debiju pred Grobarima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ibn Tup

    30. avgust 2024 | 07:25

    Valjda je sad svima jasno da Alkaraz može da pobedjuje samo sa dopingom!?Ne znaju više kako Novaka da zaustave,pogubili su se načisto!🤣🤣🤣

  • eNL

    30. avgust 2024 | 06:14

    Bravo Botica Van De 💪💪💪taman je počeo da plače onaj balavac pa nek tako i nastavi. za Alkaraza je realno mesto da je igrao u eri Federer Nadal Wawrinka Del Potro Andy Novak , bio bi negde 53 a možda i 78 na rang listi🫵🫵🫵

  • Goxy

    30. avgust 2024 | 11:34

    Kakvi su ovo arogantni komentari, Alkaraz je osvojio toliko trofeja za samo 21 godinu koliko ima. Malo postovanja bez obzira sto volimo Noleta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA