Siner otvorio dušu na konferenciji: Pitali ga za komentar Nika Kirjosa o dopingu, evo šta je imao da kaže!

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Nakon pozitivnih testova na doping i odluke nadležnih organa da mu dopuste učešće na turnirima, Janik Siner se svakodnevno suočava sa pitanjima, pogotovo nakon svojih mečeva na US Openu. Sada, posle lakog trijumfa u drugom kolu, morao je da da odgovore na još uvek vruće teme.

Prvi teniser sveta je otpustio fizioterapeuta i trenera koji se navode kao ljudi koji su uticali na to da Janik padne na doping testu i supstancu klostebol. Upitan je, kakva je bila saradnja između njega i njih dvojice u prethodnim mesecima kada su već znali za rezultate.

- To je bio čudan momenat. Očigledno da ne želim da govorim sada o tome. Pokušavamo da shvatimo ko bi bio najbolja opcija u ovom trenutku. Nije lako naći nekog usred sezone, kondicionog trenera i fizioterapeuta. Pokušaćemo da nađemo najbolje ljudi, pa ćemo videti. Nadam se već posle US Opena.

Nik Kirjos je bio skeptičan na obrazloženje, nije poverovao da je klostebol završio u Sinerovom organizmu da objašnjeni način.

- Ne znam. Ne želim da odgovorim na to što je rekao. Svi imaju slobodnu da kažu šta misle i to je okej. Ako je tako, videćemo. Biće drugačije, ali ne znam. Ne znam šta da kažem. Ako kažem sada nešto, onda bi mogla da postoji reakcija, jer živimo u ovom momentu. Opušten sam. Neko sam ko zaboravlja brzo. Svi su slobodni da kažu sve, tako je kako jeste.

Iz ovoga, kaže, dosta je naučio.

- Shvatite ko vam je prijatelj, a ko nije. Sve je to stvar odrastanja, zar ne? Ne bih želeo nikom ovakvo iskustvo, ovo je drugačije iskustvo, ali shvatite da postoji život i izvan tenisa koji je bitniji od toga što radimo, jer naša dnevna rutina je da udaramo lopticu i da idemo u teretanu. Vidim bolesne ljude, razne stvari mi prolaze kroz glavu. Tenis je veliki za mene zato što mi je pokazao šta sam kao osoba i koliko je sport bitan. Ali, postoji život izvan tenisa koji je mnogo bitniji. Pokušavam da ostanem zdrav i da se okružim dobrim ljudima. To mi je najvažnije. Na terenu pokušam da dam sve od sebe. Pokušavam da se borim i da publika uživa - naveo je Siner.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković ludovao u noćnom klubu, pevao čuveni hit, a onda se pojavila Kamelija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    30. avgust 2024 | 05:53

    vidi žabara kako loše laže, već je on zaboravio i šta je to doping a međutim čitav svet nije zaboravio tvoj doping kaljavi italijanu🫵 nadam se da će neka anti doping komisija preuzeti slučaj i pod hitno ga kazniti i suspendovati🪓

  • Maki

    30. avgust 2024 | 10:32

    Sto bi rekli nasi- najbolje je praviti se lug

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA