Alkaraz eliminisan na US Openu! Karlitos sa 3:0 senzacionalno počišćen od 74. tenisera sveta!

 
M. B.
M. B.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 11

Senzacija! Karlos Alkaraz eliminisanje je već u drugom kolu US Opena! Svi na Artur Ešu su šokirano gledali senzaciju Botika Van De Zandshulpa, Holanđanina koji je sa 3:0 u setovima počistio Španca - 6:1, 7:5, 6:4!

Za samo dva sata i 21 minut, Karlitos je bio na kolenima. Iako je neverica vladala posle prvog seta, svi su pomislili da će sve ići u preokret, ali do njega ne da nije došlo, nego mu je protivnik očitao poštenu lekciju u oblačnoj njujorškoj noći.

Nikada se Alkaraz u karijeri nije vratio iz minusa od dva seta. Zato je i neverovatan žamor nastao nakon sat i po vremena igre.

Iako niko nije očekivao da će Špancu praviti problem 74. reket sveta, to se dogodilo, kao što je to bio slučaj i u prvom kolu gde mu je anonimni Tu Li iz Australije oduzeo set.

Van De Zandshulp je kuburio sa povredama, ali je ostala ta priča da ima oružje da svakog namuči na travi i betonu.

Verovali ili ne, prvi set protiv Alkaraza je dobio za 31 minut.

Karlitos nije uspeo da dođe niti do jedne brejk lopte, dok je sam pretrpeo dva brejka, u drugom (2:0) i u šestom gemu (5:1).

Iako se se očekivalo brzo buđenje, ono nije stiglo. Ponovo je holandski predstavnik došao do prednosti brejka, ali je stigao i ribrejk. Taman kada bi svi pomislili da se preokreće momentum, on je ostao u sivoj zoni ili mučnoj za Karlosa.

Nervoza je rasla, nije bilo ni novih prilika da se oduzme servis protivniku, a onda je na 5:5 na zaprepašćenje svih na Artur Ešu ponovo stigao brejk Van De Zandshulpa koji je tu prednost potvrdio i došao do 2:0 u setovima.

Kada je već došla voda do poda, trznuo se Alkaraz i pokazao šta zna do polovine treće deonice, a onda napravio brejk u petom setu koji mu je bio nada u preokret.

Ipak, stiže odmah ribrejk sada već u zaglušujućoj atmosferi Artur Eša, a u devetom gemu Van De Zandshulp betonira svoju pobedu karijere.

Sa jedne strane, Karlitos posle osvajanja Vimbldona i Rolan Garosa dobija prvo šamar od Novaka Đokovića u finalu Olimpijskih igara, a ovaj aperkat u Njujorku će ga dobro ošamutiti, nema sumnje.

Van De Zandshulp već ima bajku, a moći će da je nastavi protiv Džeka Drejpera u trećem kolu US Opena.

(Telegraf.rs)

Video: Rekapitulacija trećeg dana US Opena i prolaska Novaka Đokovića u srpskom derbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    30. avgust 2024 | 05:01

    Zašto šokantnom? Pa svakome se dešava loš dan.

  • Cv

    30. avgust 2024 | 04:08

    Pa dobro dešava se igra se u 3 seta može da izgubi i 2 seta

  • Др

    30. avgust 2024 | 07:25

    Вратио га Ноле у Паризу на фабричко подешавање!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA