Ovaj aparat je pomogao Novaku da ostane na nogama: Umalo je kolabirao u "paklu" Njujorka

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U nekom trenutku tokom dvonedeljnog trajanja US Opena, nesnosna vrućina i vlaga spuštaju se na Nacionalni teniski centar "Billie Jean King" u Njujorku. To se dešava svake godine.

Igrači pokušavaju sve što mogu da izbegnu dezorijentaciju usled iscrpljenosti od vrućine, a u ekstremnim slučajevima i toplotni udar. Tokom pauza obavijaju vrat peškirima s ledom, stavljaju kesice leda na svaki deo tela, i koriste crne creva koja duvaju hladan vazduh unutar njihovih majica.

Tako je bilo i ovoga puta, na meču Novaka Đokovića i Lasla Đerea. I pored odličnog tenisa, bilo je vidno da igrači teško podnose sparinu Njujorku, a na momente, borili su se za vazduh i jedva stojali na nogama.

Tako, kamere su zabeležile momenat kada Novak koristi rashladno crevo, kako bi doveo organizam o koliko-toliko optimalno stanje za igru.

Zanimljivo, i tokom prošle godine, kada je Novak uzeo titulu na US Openu, viđena je slična scena. Tada je u nekoliko navrata koristio pakovanje leda i crevo za hlađenje.

(Telegraf.rs)

Video: Karlik Džons o debiju pred Grobarima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA