Ništa od nove senzacije 16-godišnje srpske Amerikanke: Iva Jović se borila, pa ispala u drugom kolu US Opena

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Iva Jović, maloletna američka teniserka sa srpskim korenima, bila je na pragu nove senzacije na svom prvom učešću u glavnom žrebu Grend slema, ali je u drugom kolu US Opena preokretom poražena od 31. igračice sveta, Ekatarine Aleksandrove - 4:6, 6:4, 7:5.

Mlada Iva je dobila vajld kartu od strane organizatora i nije razočarala. Naprotiv. Savladala je favorizovanu Magdu Linet u dva seta, a onda je pokazala zube Ruskinji koja je član gornjeg teniskog doma.

Šta bi bilo kada bi bilo, pitanje je za drugi gem odlučujućeg seta gde je Jovićeva imala čak šest brejk lopti, ali je u desetominutnoj borbi dopustila Aleksandrovoj da sačuva svoj servis. A, nije da nije bilo otvorenih šansi i zicera.

No, ne bi protivnica bila tu gde jeste da nije izdržljiva u momentima kada se lomi meč, a lomio se dugo dok u sedmom gemu nije uspela da napravi odlučujući brejk.

Ni tada se Iva nije predavala, odigrala je do kraja žestoko, te napravila brejk kada je protivnica servirala za meč (5:5). I kada je ponovo izgubila svoj servis, imala je šansu da se vrati za taj-brejk i velika je šteta što to nije uspela.

Na kraju US Opena, postaće prvi put članica svetskih Top 300, a nema sumnje da je očekuje novi skok već do kraja ove sezone.

Sledeće godine će je, već, svi bolje upoznati.

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda dala još jedan gol

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA