Najveća senzacija na US openu do sada: Ispala ovogodišnja osvajačica Vimbldona u 2. kolu od kvalifikantkinje!

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Apsolutna senzacija u drugom kolu US opena! Malo poznata rumunska teniserka, Elena Gabrijela Ruse uspela je da izbaci ovogodišnju osvajačicu Vimbldona, Barboru Krejčikovu iz Češke Republike u dva seta - 2:0 (6:4, 7:5)!

Da stvar bude još neverovatnija, Gabrijela Ruse je u glavni žreb dospela preko kvalifikacija i sada je izbacila osmu nositeljku i moći će da se nada još boljem rezultatu. Ona je inače 122. na WTA listi u ovom momentu.

Krejčikova sa druge strane je osvajačica Vimbldona ove godine, ali i Rolan Garosa 2021. godine. Pored toga je igrala dva puta četvrtfinale na Australijan openu 2022. i 2024. godine, kao i četvrtfinale US opena 2021. godine. Čehinja je trenutno osma na svetu, a najbolji plasman joj je drugo mesto.

Sa druge strane, Ruseovoj je ovo najbolji plasman ikada na Grend slemovima, pošto je prethodno stigla do drugog kola Australijan opena 2022. godine, a čak četiri puta je ispadala u prvom kolu Vimbldona, te jednom na Rolan Garosu 2022. godine.

Barbora Krejčikova Foto: Tanjug / AP

Rumunka inače ima 26 godina, a danas je odigrala možda i najbolju partiju karijere u meču koji je potrajao sat i 46 minuta.

U prvom setu je Ruse napravila brejk u šestom gemu i uspela je da ga izgubi u momentu kada je servirala za osvajanje prvog seta. Čak je prethodno propustila i jednu set loptu na servis Krejčikove, ali je na kraju ipak uspela da ostvari još jedan oduzet servis i povede sa 1:0.

Drugi set je bio totalno drugačiji, jer je Krejčikova imala 5:3 i servirala da izjednači na 1:1 u setovima, ali je potom usledila moćna serija Rumunke, koja je osvojila svih pet gemova do kraja i odnela pobedu.

U trećem kolu, Ruse će se sastati sa jednom od najlepših teniserki na WTA turu, Paulom Badosom iz Španije, koja je postavljena za 26. nosioca.

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Amerikance ko je GOAT-a tenisa: Niko nije izabrao Đokovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA