Alkaraza pitali o rivalstvu sa Novakom, on odgovorio uz osmeh: "Ne postoji prijatelj na turu..."

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Karlos Alkaraz se ne planirano zadržao na terenu protiv Lu Tua duže nego što je želeo, jer je izgubio set na iznenađenje svih na US Openu.

Španac je na kraju slavio sa 3:1 (6:2, 4:6, 6:3, 6:1) za dva sata i 44 minuta igre. Posle meča je istakao da je srećan što je prošao, da se osećao dobro na terenu, ali da neke stvari mora da popravi, ukoliko želi da igra u završnici.

- Pre svega, srećan sam što sam prošao i što ću imati šansu da budem još bolji u sledećoj rundi. Dobro sam se osećao, dobro sam udarao i dobro sam se kretao. Moraću nekoliko stvari da popravim ako mislim da doguram daleko. Igrao je veoma dobar tenis i iznenadio me je u drugom setu.

Upitan je i o rivalstvu i odnosu koji ima sa Novakom Đokovićem, sa kojim je igrao poslednja dva velika finala, na Vimbldonu i na Olimpijskim igrama.

- Imamo dobro rivalstvo. Svaki put kada izađemo na teren, visok je tempo. Svaki put je dobar meč. Jednom kada stanemo na teren, ne postoji prijatelj na turu. Posle meča, imam dobre odnose sa mnogim tenisera, Novak je jedan od njih - rekao je treći igrač sveta.

Kasper Rud i Alkaraz često pričaju o golfu, a nedavno su i zaigrali zajedno.

- Da! Pričali smo o tome da želimo da igramo zajedno na prošlom turniru i konačno smo uspeli. On je drugi nivo u golfu, igra neverovatno. Pričamo dosta o tome. Tu isključite mozak, želite da budete što bolji na terenu. Ne možete misliti 24 sata u danu o tenisu. Morate da imate život, da radite neke druge strane i ja to pokušavam. To je potrebno. Golf pomaže - zaključio je Alkaraz.

(Telegraf.rs)

Video: Dragić izašao na teren, pa poslao publici poruku kao Novak Đoković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mima

    28. avgust 2024 | 12:56

    Alkaraz je dobar teniser ali sam sve više ubeđena da je mali nadmen

  • Nešo

    28. avgust 2024 | 09:13

    Ti si očigledno pametniji kada ćutiš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA