Alkaraz izgubio set od čoveka koji šest godina nije igrao tenis, ali prošao u drugo kolo US Opena

 
M. B.
M. B.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Da li je iko na svetu ovo očekivao?

Španski teniser Karlos Alkaraz zabeležio je pobedu na startu US Opena, ali je dopustio Tu Liju, Australijancu koji je šest godina bio u teniskoj penziji, da mu oduzme jedan set - 6:2, 4:6, 6:3, 6:1.

Alkaraz je prelako osvojio prvi set sa 6:2, pa su svi na Artur Ešu pomislili da će ovaj posao za nekih sat vremena biti gotov, ali Australijanac kineskog porekla nije imao takav plan.

Uspevao je da odoli, da se odbrani od Španca, a onda je neprestano na 5:4 napadao servis Karlitosa koji je "skinuo" neke brejk lopte, ali poslednju nije (6:4).

Ipak, uspeo je ponovo da ga slomi (6:3), ali nije se Tu obrukao, pokazao je u više navrata da može da se nosi u razmenama sa svetskim mega zvezdama. Na kraju, jedan set sa jednim izgubljenim gemom i gotov posao.

U karijeri, ovaj Australijanac se samo jednom domogao glavnog žreba, i to baš u domovini, ali nije uspeo da ode dalje od toga.

Nije novajlija na turu, već mu je 28 godina, ali se njegovo ime skoro nikada ne može videti čak ni u seriji 250, a kamoli u nekom većem rangu takmičenja poput Mastersa ili Grend slema.

Šta više, odlučio je 2014. godine da se penzioniše, a onda se šest godina kasnije vratio tenisu.

Verovatno da Alkaraz nije prezadovoljan svojom partijom baš zbog tog jednog seta koji je mnoge iznenadio, ne samo na Artur Ešu, nego u čitavom teniskom svetu, ali nastaviće svoj put protiv Botika Van De Zandshlupa.

(Telegraf.rs)

Video: Karlik Džons o debiju pred Grobarima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA