Može li Đere da namuči Đokovića? "Sada počinjem da ličim na sebe, pre godinu dana smo isto igrali"

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Srpski teniser, Laslo Đere biće rival Novaka Đokovića u drugom kolu US opena, pošto je posle pet setova uspeo da napravi iznenađenje i da savlada Jana Lenarda-Štrufa iz Nemačke (6:7, 6:1, 6:7, 6:4, 6:2).

Meč je potrajao skoro tri sata i 45 minuta, a Đere je tako dobio priliku da se ponovo sastane sa najboljim sportistom na planeti.

U razgovoru sa srpskim medijima, Laslo se podsetio tog meča od pre godinu dana kada je Đoković uspeo da posle velike muke slavi sa 3:2 u setovima.

- Pre godinu dana smo isto igrali. Nema tu šta sad puno da se kaže, verujem da ću se fizički oporaviti i biti spreman za taj meč, nadam se da će i ruka biti dobro. Svi dobro znaju ko je Novak Đoković i šta je postigao u tenisu, brojke su, naravno, na njegovoj strani, ne samo protiv mene nego protiv bilo koga da igra, tako da, šanse vam nisu sjajne kada je on sa druge strane.

Istakao je da je danas par puta mislio da je kraj i da nema nikakve šanse protiv Jana Lenarda, ali je na kraju ipak pobedio.

- Evo, danas sam se opet uverio da je ovaj sport vrlo čudan, par puta mi je došlo maltene da spakujem torbe i da odem kući, kako je sve izgledalo, a onda na kraju sam preokrenuo i dobio u pet setova. Prošle godine sam igrao jako dobar tenis, bio u dobroj formi, on isto, uspeo sam da odigram tad dobar, jako dobar meč protiv njega. Treniram ovde sedam dana, to je bilo prilično katastrofalno, danas sam pokazao, mislim danas sam trenirao kao da sam bio druga osoba u odnosu na prethodne dane, kako je sve to je izgledalo na treninzima. To je dosta počelo da liči na mene, kako znam da igram. Tako da ne znam šta da kažem, samo se nadam da ću odigrati svoj maksimum i da će biti dobar meč, videćemo.

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Novickog da li mu je Đoković omiljeni teniser svih vremena: Evo šta je rekao Nemac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA