Nikad moćnije i emotivnije reči Novaka: "Verujem u sudbinu i više sile, a te fotografije sa ćerkicom Tarom..."

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Najbolji sportista planete i srpski teniser, Novak Đoković uspeo je lako da prebrodi svoju prepreku u prvom kolu US opena, pošto je savladao Radua Albota iz Moldavije sa 6:2, 6:2, 6:4. Naredni protivnik biće mu Laslo Đere iz naše zemlje.

Interesantno je da je odmah posle meča, pred navijačima, Đoković dao intervju i u studiju ESPN-a, gde je voditelj morao da ga pita kako se osećao kada je osvojio zlato na Olimpijskim igrama, ističući da nikada nije osetio takvu emociju.

- Osetio sam ponos, sreću, veliko olakšanje, jer sam bio blagosloven da ostvarim mnoge velike stvari u našem lepom sportu. I to je bila jedina stvar koju nisam uspeo da osvojim. Sve što je prethodilo Olimpijskim igrama ove godine je išlo u tom smeru. Hteo sam to da uradim za svoju zemlju, za svoju porodicu, za sebe. Postoje fotografije mene kako grlim svoju ćerkicu i kako izražavam emocije koje sam dugo potiskivao. Imao sam neke srceparajuće poraze tokom čitave svoje karijere na OI, možda i najviše srceparajuće. U Riju 2016. godine, Tokiju 2021. godine... Sa 37 godina sam rekao sebi da je ovo možda moja poslednja šansa.

Sve je nekako tada išlo ka tome da Novak stigne do zlatne medalje...

- Iskreno verujem u sudbinu, da neke više sile igraju uticaj u vašem životu. To je bio jedan od tih momenata. Kao da je neko pisao skriptu za film, iskreno. Igrati sa Alkarazom u finalu, a igrali smo finale Vimbldona samo par sedmica ranije kada me je "šutirao" u g*zicu, igrao tako dobro... Mislim da mi je to išlo u korist, jer sam znao da ne mogu da igram gore od toga. To nije bio dobar meč za mene. Znao sam da će se vratiti i igrati na visokom nivou. Osećao sam da su moje šanse dobre. Nije mi nedostajala motivacija, igrate za svoju zemlju. Olimpijske igre su najstariji događaj, najvažniji u istoriji. Tu su bili i sportisti iz našeg tima Srbije, a to kako su me dočekali je nešto nezaboravno. Nikada nisam osetio tako nešto, toliko emocija...

Za kraj, ponovo su se dotakli tog čuvenog meča košarkaša Srbije i SAD. I dalje "peče" rezultat sa te utakmice...

- Bila je čast. Pomenuli ste "drim tim". Uradili su nešto sjajno, ali igrali su protiv moje Srbije u polufinalu i gubili su 13 razlike pred poslednju četvrtinu, svi smo bili na ivici svojih sedišta, ali svaka im čast. Bila je čast biti deo OI, na kojima su bile takve legende sporta.

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Novickog da li mu je Đoković omiljeni teniser svih vremena: Evo šta je rekao Nemac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA