Đere prošao pravi pakao i posle maratona zakazao srpski duel sa Đokovićem na US Openu!

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u drugo kolo US Opena, pošto je u pravom trileru savladao Nemca Jana Lenarda Štrufa posle pet setova 6:7, 6:1, 6:7, 6:4, 6:2.

Đere je na taj način gotovo izvesno zakazao duel sa Novakom Đokovićem u drugom kolu i srpski derbi, kao i prošle godine, jer su upravo na US Openu igrali, gde je Đere i vodio tada sa 2:0, ali je Nole uspeo da preokrene.

Pokazao je Đere i veliku psihološku stabilnost u ovom meču, jer je dva puta gubio u setovima i to posle volšebno izgubljenih tajbrejkova u kojima je imao prednost i set lopte.

Na kraju je došao do velike pobede.

Prvi set nam je doneo veliku borbu, gde su oba tenisera bila sigurna na svoj servis, pa je sve rešeno u tajbrejku. Tu je Đere imao mini rejk prednosti, vodio je sa 5:3, potom je imao i dve set lopte, ali ih nije iskoristio, pa je Nemac došao do svojih prilika i na kraju je poveo u setovima osvojivši tajbrejk sa 9:7.

Drugi set je doneo potpunu dominaciju Đerea, koji je sa 6:1 počistio riala sa terena uz tri brejka.

Loše je Đere započeo treći set jer je odmah pretrpeo brejk, ali je ubrzo uspeo da ga vrati. Posle je spasio i dve brejk šanse u sedmom gemu, da bi u završnici seta imao Đere dve brejk šanse i ujedno set lopte na servis Štrufa, ali, nije ih iskoristio.

Usledio je novi tajbrejk u kojem je Đere došao do četiri vezane set lopte, međutim, Štruf je uspeo da ih spasi. Imao je Đere i sedmu set loptu ubrzo, ali ni nju nije iskoristio, a onda je Štruf došao do set lopte i odmah je iskoristio i ponovo sa 9:7 slavio u tajbrejku.

Četvrtu set nam je doneo reviju brejkova na obe strane u prva četiri gema, a zatim se tako i nastavilo, ali je Đere uspeo da napravi jedan više, poveo je sa 5:4, a onda uspeo da ga privede kraju i uvede meč u peti set.

Đere je u petom setu odmah na startu napravio brejk. U narednom je uspeo da izdrži nalet Štrufa i sačuvao je servis i pored dve brejk šanse Nemca.

Kasnije je Đere još jednom oduzeo servis rivala i konačno slomio njegov otpor!

Njegov i Novakov meč ćemo gledati u sredu, a ostaje da se vidi da li će ih organizatori smestiti ponovo u noćni termin.

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA