Srpska senzacija sa US Opena: "Tata mi je iz Leskovca, mama iz Splita, obožavam Beograd, svake godine dolazim"

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 5

Srpska teniserka koja nastupa za Ameriku, Iva Jović, napravila je senzaciju na debiju na Grend slemu i već sa 16 godina upisala pobedu na najvećoj pozornici, eliminisavši Poljakinju Magdu Linet, 42. igračicu sveta.

Očekivano, posle meča je bilo mnogo zainteresovanih za konferenciju mlade teniserke, kojoj su roditelji Srbi.

Kao što smo i ranije pisali, majka joj je Srpkinja iz Splita, a otac je iz Leskovca, dok ona, kako je sama priznala srpskim novinarima u Njujorku, mnogo voli Beograd.

Ona sama priznaje da joj je ovo neobična situacija na konferenciji, jer obično nema mnogo novinara koji su zainteresovani da od nje čuju mišljenje posle mečeva.

- Obično je drugačije. Nije ovako za mene, ali veoma sam srećna što sam u ovoj poziciji. Naravno, sjajno je što su svi ovde i što ste zainteresovani da razgovarate sa mnom, jer to znači da radim nešto kako treba.

Kako kaže, tenis je počela iz zabave i zdravlja, tako da ovako nešto nije zamišljala.

- Nisam ovo planirala kada sam počla da igram tenis. Više je bilo zbog zabave, zdravlja, sporta. Nisam očekivao ovo, ali u poslednjih nekoliko godina, nakon što je počela pandemija, morala sam da prestanem sa svim grupnim sportovima, pa sam se više fokusirala na tenis. Rezultati su počeli da budu sve bolji i bolji. I sada sve ide samo na bolje.

Upitana je i koliko često dolazi u Srbiju i kakav odnos ima sa zemljom iz koje vuče korene.

- Svake godine, od kada sam imala 2-3 godine, odlazim da vidim svoje bake i deke, svoju bližu porodicu. Volim da idem tamo. Vrlo je lepo, Beograd, je posebno fin. Definitivno imam dobru vezu sa Srbijom. Imam prijatelje tamo. Volimo da idemo u Zemun, na Adu. Zabavno je, sjajno.

Iva je otkrila i da nije stigla da razgovara sa majkom posle meča, jer je ona na poslu.

- Čula sam se sa tatom, još nisam sa mamom. Oni rade, ne znam ni koliko su gledali. Sigurna sam da ćemo se još čuti. Verujem da su u šoku - rekla je Iva i pojasnila svoje korene.

- Moj tata je iz Leskovca. Mama mi je iz Splita, ali se kasnije preselila u Beograd. Idem u Leskovac. Prošlog leta sam išla, ovog leta sam bila u Beogradu i malo u Leskovcu. Imala sam malo treninga u Leskovcu, ali naravno, u Beogradu ih ima malo više. Trenirala sam sa Petrom Đukićem u Beogradu, a u Leskovcu u Teniskom klubu Šumice. Ne verujem da znate.

Ona je trenirala nekoliko sportova, poput gimnastike i plivanja, pa je objasnila i koliko joj je to pomoglo.

- Pomogli su mi fizički, za razvoj. Mislim da je dobro za telo i naučite mnogo stvari. Kako igrati za tim, kako se fokusirati, i jednostavno biti svestran sportista.

Otkrila je i kada komentariše na srpskom jeziku tokom mečeva.

- Ponekad, kada sam zaista besna, pa ne želim da sudije razumeju. To je otprilike to, ali da, ponekad. Iako mislim da većina naše publike sada to zna. Sada je čudno kada to vidim, mnogi razumeju, pa moram da pazim šta pričam.

Iva ističe i da je u dobrim odnosima sa srpskim teniserkama.

- Znam Miu Ristić, bila je u Turskoj kada smo igrali prvenstvo. I znam Teodoru Mirčić. Ima ih još nekoliko, vrlo su fine devojke. Super je komunicirati sa njima i imati odnos sa njima - zaključila je Iva Jović.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović "očitao bukvicu" Koprivici da se smiri posle tehničke greške

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    27. avgust 2024 | 04:12

    Kako srpska igracica ako igra pod zastavom USA? Napisite lepo, Amerikanka, srpskog porekla,!

  • Dejo

    27. avgust 2024 | 06:54

    Čuj Srpkinja! Pa što onda ne igra za Srbiju? Kao Nole! I on je kao klinac mogao da igra za mnogo veće i pare i slavu, ali srpska duša je pobedila sve izazove...

  • DaNe

    27. avgust 2024 | 07:43

    Srpska?? Amerikanka! Tamo rođena, nasrupa za Ameriku. Smešno!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA